Στο 35% η εξέλιξη των έργων στην παράκαμψη Συκεώνας

Ορατή η χάραξη του νέου άξονα που ολοκληρώνει τον ασφαλή αυτοκινητόδρομο Καρδίτσας-Λάρισας


Στο 35% του φυσικού αντικειμένου, βρίσκεται το μεγαλύτερο και τεχνικά δυσκολότερο οδικό έργο σε εξέλιξη σήμερα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για την παράκαμψη Συκεώνας, που εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό, παρουσιάζει υψηλή απορροφητικότητα και πλέον είναι ορατή η χάραξη του νέου οδικού άξονα που ολοκληρώνει τον σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο Λάρισας -Καρδίτσας.

«Ολοκληρώνουμε τους μεγάλους οδικούς άξονες γιατί η ανάπτυξη είναι και θέμα υποδομών. Χρειάζονται υποδομές και συνεργασίες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η παράκαμψη Συκεώνας είναι ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 33 εκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα είναι ολοκληρωμένο το 35% του φυσικού αντικειμένου. Επιχειρούμε σε όλο το έργο και το τοπίο έχει αλλάξει. 


Με την παράκαμψη Συκεώνας ολοκληρώνεται η ενδοπεριφερειακή οδική σύνδεση Λάρισας-Καρδίτσας αλλά και η σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος Ε65, που αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. Πρόκειται για ένα κομβικό έργο πνοής, που λύνει το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας σε ένα επικίνδυνο σημείο και ευνοεί τις συνθήκες ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

.........Στο 35% η εξέλιξη των έργων στην παράκαμψη Συκεώνας