Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρόγραμμα «Συλλογής Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων»

Ξεκίνησε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρόγραμμα «Συλλογής Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων»
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε το πρόγραμμα «Συλλογής Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων» για τη φετινή χρονιά, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθή χρήση των κενών φιαλών φυτοφαρμάκων. 

Η συλλογή ξεκίνησε την Πέμπτη 7 Μαΐου σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΕΣΥΦ, τον ΦΟΔΣΑ Λάρισας, τους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας, το ΓΕΩΤΕΕ (Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Νομού Λάρισας. 

Κατά την πρώτη ημέρα συλλογής διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές γεωπόνους ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις δεν είχαν ξεπλυθεί τα κενά επαρκώς ή δεν είχαν στραγγισθεί πλήρως με αποτέλεσμα να επιστραφούν για περαιτέρω επεξεργασία. Με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων περιπτώσεων επισημαίνεται στους συμμετέχοντες παραγωγούς από τον Συντονιστή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δρ. Δημ. Σταυρίδη, ότι τα κενά θα πρέπει να ξεπλένονται καλά τρεις (3) φορές κατά την παρασκευή του ψεκαστικού διαλύματος και να αφήνονται ανάποδα για να στεγνώσουν πλήρως πριν από την τοποθέτησή τους στην ειδική πλαστική διαφανή σακούλα που τους χορηγείται. 

............