Απαγόρευση μουσικής προαναγγέλουν οι πνευματικοί δημιουργοί μετά την απαξίωσή τους από το ΥΠΠΟΑ


Πνευματικοί Δημιουργοί: Γενική Απαγόρευση των έργων μας εφόσον δεν μας υπολογίζει η κυβέρνηση...


Την απαγόρευση σε όλη την επικράτεια της μετάδοσης των μουσικών τους έργων προαναγγέλουν οι Πνευματικοί Δημιουργοί (συνθέτες & στιχουργοί) μετά τις ανακοινώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, και την ουσιαστική απαξίωση της δουλειάς τους με την μη συμπερίληψη του κλάδου τους στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τους ανθρώπους του Πολιτισμού, με όσους ουσιαστικά μας έκαναν συντροφιά στις δύσκολες μέρες της καραντίνας είτε μέσω τηλεόρασης, είτε μέσω ραδιοφώνου, είτε μέσω internet με τα τραγούδια τους.

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον Πολιτισμό μας με ρεβανσισμό, θεωρώντας πως το σύνολο των Πνευματικών Δημιουργών προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς και βρίσκοντας τρόπους να τους εκδικηθεί και να τους εξαφανίσει.

Η Πρωτοβουλία Δημιουργών και Κληρονόμων 450+ με ανακοίνωσή της δηλώνει έτοιμη για κλιμάκωση των αντιδράσεων και για “καθολική απαγόρευση των έργων μας” αν δεν υπάρξει όπως αναφέρει εντός των ημερών κάποια συμπληρωματική ανακοίνωση από το ΥΠΠΟΑ ή από άλλα Υπουργεία.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν...

ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ-ΣΥΝΘΕΤΩΝ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Με πολλή προσοχή και αγωνία παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση των μέτρων από την Υπουργό κα Μενδώνη.

Η μοναδική αναφορά που έγινε στον δικό μας χώρο, των συνθετών-στιχουργών, αφορούσε τα πειρατικά Sites.

Αυτό που δεν ειπώθηκε είναι πως χωρίς στήριξη -επιδότηση ή έστω δανειοδότηση των οργανισμών δικαιωμάτων όπως έγινε παντού στον κόσμο- θα γίνουν όλα τα Sites, όλα τα κανάλια, όλοι οι σταθμοί πειρατικοί, πολύ απλά γιατί δεν θα υπάρχει κανείς οργανισμός στην αγορά να μας προστατέψει.

Δεδομένου λοιπόν πως και η αρχή των συναυλιών ανακοινώθηκε χωρίς καμιά φορολογική ελάφρυνση, άρα επί της ουσίας δεν είναι εφικτή, είμαστε επισήμως άνεργοι και αστήρικτοι από μια κυβέρνηση στην οποία κοινοποιήσαμε τα προβλήματά μας από πολύ νωρίς και προτείναμε και λύσεις.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αν δεν υπάρξει εντός των ημερών κάποια συμπληρωματική ανακοίνωση από το ΥΠΠΟΑ ή από άλλα Υπουργεία, ετοιμαστείτε για κλιμάκωση των αντιδράσεων και για καθολική απαγόρευση των έργων μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση αυτή δεν θα πάρει στα χέρια της την ευθύνη του επίσημου θανάτου ενός κερδοφόρου, φορολογούμενου και απολύτως ορατού στην οικονομία κλάδου: του κλάδου των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού.


Δείτε την ανάρτηση....


Απαγόρευση μουσικής προαναγγέλουν οι πνευματικοί δημιουργοί μετά την απαξίωσή τους από το ΥΠΠΟΑ