Λαρισα: Πρόγραμμα κατάρτισης 25 ωρών «Κάνοντας τις ιδέες Πραγματικότητα»


To Iνστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας της Διεύθυνσης Πρόνοιας – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα - Πόλη που Μαθαίνει, διοργανώνει εντός του Ιουλίου 2020 τέσσερα τετραήμερα προγράμματα κατάρτισης διάρκειας 25 ωρών με θέμα «Κάνοντας τις ιδέες Πραγματικότητα». 

Τα προγράμματα είναι Δωρεάν. Οι συμμετέχουσες θα πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους και θα λάβουν σχετικό  πιστοποιητικό.  

Τα τέσσερα προγράμματα εντάσσονται στο χρηματοδοτούμενο από το Erasmus+ έργο «Επιχειρηματικές Δεξιότητες για τη Γυναίκα σε έναν Ψηφιακό Κόσμο» («Entrepreneurial Skills for Woman in a Digital World»-Ε4W, http://www.e4w.eu/el/). 

Απευθύνονται σε γυναίκες σε μειονεκτική θέση (ενδεικτικά: άνεργες, υποαπασχολούμενες, ετερο-απασχολούμενες, με πολύ χαμηλά εισοδήματα, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, μετανάστριες κλπ) που θα ήθελαν να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σχετικά με την επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση έργων και τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Προϋπόθεση είναι η βασική γνώση χρήσης ΤΠΕ όπως για παράδειγμα η απλή χρήση ενός Smartphone ή υπολογιστή/laptop.

Οι συνεδρίες/μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Δια Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων) στην οδό Αιόλου 4.

Σήμερα οι οικονομίες βασισμένες στη γνώση απαιτούν άτομα με υψηλότερα προσόντα. Η επίλυση προβλημάτων, η ομαδική εργασία, η δημιουργικότητα, η οργάνωση, η επικοινωνία, η ηγεσία και οι ψηφιακές ικανότητες αποτελούν μερικές από τις βασικές μαλακές δεξιότητες για τις σημερινές Ευρωπαϊκές αγορές εργασίας.  Το συγκεκριμένο έργο ελπίζει να κάνει τη δική του μικρή συμβολή στην άμβλυνση μιας από τις πιο πιεστικές προκλήσεις στην Ευρώπη, δηλαδή τις  κατάλληλες δεξιότητες για την απασχολησιμότητα των γυναικών. 

Το πιο σημαντικό παραδοτέο του είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάνοντας τις ιδέες Πραγματικότητα» στα πλαίσια του οποίου γίνονται τα συγκεκριμένα μαθήματα-συνεδρίες. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα αυτό διαφέρει από τα συνήθη μαθήματα καθώς επικεντρώνεται στην εφαρμογή της επιχειρηματικής μάθησης συνδέοντας τρεις σχετικούς τομείς ικανοτήτων μεταξύ τους: ψηφιακές δεξιότητες, επιχειρηματική σκέψη και ικανότητες διαχείρισης έργων. 

[ads-post] 

Το πρόγραμμα προσφέρει 25 «πρόσωπο με πρόσωπο» συνεδρίες-μαθήματα οι οποίες σκοπό έχουν να  βελτιώσουν όχι μόνο τις δεξιότητες που απαιτούνται για την τρέχουσα αγορά εργασίας, αλλά χτίζουν και την αυτοπεποίθηση των γυναικών που συμμετέχουν, παρέχουν την ευκαιρία να συζητήσουν προβλήματα με άλλους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διασκεδάσουν με την απόκτηση  νέων γνώσεων.

Εταίροι του έργου είναι οι Association Rural Internet Access Points από τη Λιθουανία,  Simbioza Genesis από τη Σλοβενία, Stiftung Digitale Chancen από τη Γερμανία και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», Ελλάδα και η ερευνητική ομάδα Daissy του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2410 680250 κα Β. Νημά και 6996939332 ώρες 9πμ -3μμ και στο kkoinotitas@larissa-dimos.gr