Καμπάνια ενημέρωσης από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα

Καμπάνια ενημέρωσης από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα


Έχοντας κερδίσει τη μάχη με την πανδημία, τα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνουν και φέτος κάλεσμα ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Σε μια περίοδο όπου οι έννοιες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της απομόνωσης κυριαρχούν ως αναγκαία μέσα ενάντια στην πανδημία, η καμπάνια του ΚΕΘΕΑ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα με σύνθημα «Στάσου πλάι μου» έρχεται να θυμίσει ότι η εξάπλωση της χρήσης και της εξάρτησης αντιμετωπίζεται με αντίστροφη προσέγγιση.

Η πρόληψη και η θεραπεία των εξαρτήσεων στηρίζονται στην επαφή, την επικοινωνία, τη σύνδεση πρόσωπο με πρόσωπο, τη σχέση, το μοίρασμα, την αποδοχή.

Αντίθετα, πρακτικές και πολιτικές διαχωρισμού, αποκλεισμού, στιγματισμού, τιμωρίας και καταστολής τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και σπρώχνουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια βαθύτερα στη χρήση και στο περιθώριο.

[ads-post]

Γι’ αυτό φέτος την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, και κάθε μέρα, μειώνουμε τις αποστάσεις, στηρίζουμε όσους έχουν «κολλήσει», μεταδίδουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη και οι εργαζόμενοι του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, ο Σύλλογος Οικογένειας & Φίλων και οι εθελοντές του δίνουν το «παρών» με δράσεις ενημέρωσης στη Λάρισα, με σεβασμό στα μέτρα προστασίας και τους σχετικούς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα εξάρτησης και διανομή έντυπου υλικού, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, από τις 09:00 το πρωί έως τις 02:00 το μεσημέρι.



Καμπάνια ενημέρωσης από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα