23,5 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων

23,5 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Με 23,5 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας τον προϋπολογισμό του προγράμματος Επανεπενδύω, προκειμένου όλες οι θεσσαλικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προχωρήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα και την οικονομία. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη δέσμευση του ποσού στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, γεγονός που οδηγεί το επόμενο διάστημα σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 47 εκατομμυρίων ευρώ και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι από τις λίγες Περιφέρειες που έχουν σχεδιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα, μια δέσμη μέτρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνοντας οξυγόνο ελπίδας και χρηματοδοτική ανάσα στα επενδυτικά σχέδια τόσο υφιστάμενων επιχειρήσεων μέσω του Επανεπενδύω στη Θεσσαλία αλλά και νέων επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος Επενδύω» δηλώνει Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ήδη έχουμε δώσει από την αρχή στο πρόγραμμα αυτό 10 εκατομμύρια ευρώ για επιχειρήσεις που λειτουργούν και θέλουν να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις. Σήμερα αυξάνουμε τον προϋπολογισμό του Επανεπενδύω μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας σε 23,5 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν όλες οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν πρόταση, εφόσον οι υπηρεσίες μας κρίνουν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για το κριτήριο de minimis. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδύσεις που δρομολογούνται είναι συνολικού προϋπολογισμού 47 εκατομμυρίων ευρώ. Μιλάμε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για επενδύσεις έως 400.000 ευρώ, επενδύσεις στον τομέα που χρειάζεται περισσότερο η χώρα αυτή τη δύσκολη στιγμή, χρήμα που πέφτει στην πραγματική, τοπική οικονομία και νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Γιατί στο νέο πρόγραμμα που σχεδιάσαμε προβλέπουμε μεγαλύτερο ποσοστό ενίσχυσης, όταν δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Εμείς κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, γρήγορα, με αυτοματισμό ενεργειών και με απλοποίηση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

[ads-post]

Στο πρόγραμμα «Επανεπενδύω στη Θεσσαλία», κατατέθηκαν συνολικά 237 αιτήσεις. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 80.000 € έως 400.000 €. Οι βασικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών είναι: κόστος για επενδύσεις σε στοιχεία ενεργητικού, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενισχύσεις για συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, ενισχύσεις καινοτομίας και δαπάνες προσωπικού (μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού).



23,5 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων