Άννα Βαγενά: «Απών ο πρωθυπουργός, παρών ο Σαμαράς»


Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, κα Άννα Βαγενά, αναφέρει τα εξης:

«Απ’ ότι φάνηκε χτες στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε για μία ακόμη φορά να είναι απών σε μία τέτοια κορυφαία διαδικασία, «παραχωρώντας» τη θέση του στον Αντώνη Σαμαρά.


Είναι για όλους φανερό ότι ο πρωθυπουργός «σύρθηκε» σε αυτή την υπόθεση περί σκευωρίας και όχι σκανδάλου στη Novartis από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, Σαμαράς, Γεωργιάδης κλπ, καθώς και από τους «συνεταίρους» του στο ΚΙΝΑΛ, λόγω εμπλοκής του Ανδρέα Λοβέρδου στην υπόθεση.


Επικύρωσαν τελικά μόνοι τους, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και με τρεις διαρροές «άκυρα» στην ψηφοφορία το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής και παρέπεμψαν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο. Αναμενόμενο. «Σήκω Ανδρέα για να δεις, Λοβέρδο και ‘Αδωνι μαζί», όπως είπε και ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του.
Εγώ, αντί για άλλο σχόλιο, θα ήθελα να παραθέσω το κλείσιμο της ομιλίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

«Η παραπομπή μου στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου μαζί με αθώους εισαγγελείς και δημοσιογράφους θα ερμηνευθεί από τον ελληνικό λαό ως προσπάθεια συγκάλυψης και «ξεπλύματος» των μεγάλων σκανδάλων της NOVARTIS, της φοροδιαφυγής της λίστας Λαγκάρντ, του σκανδάλου Βγενόπουλου και άλλων πολλών. Θα ερμηνευθεί, επίσης, ως χορήγηση ασυλίας στους υπαίτιους των σκανδάλων και ως νομιμοποίηση της μίζας. Η λέξη δημοκρατία αποτελεί σύνθεση των λέξεων δήμος, δηλαδή λαός, και κρατώ, δηλαδή άρχω. Στη δημοκρατία κρατεί, άρχει ο λαός. Εάν σήμερα με την ψήφο σας νομιμοποιήσετε τη μίζα, δεν αποκλείεται ο λαός μας, ο οποίος διατηρεί τη σκωπτική, αλλά δηλητηριώδη πνευματική κληρονομιά του από τον Αριστοφάνη και τον Σουρή, περιπαικτικά να μετατρέψει τη λέξη δημοκρατία σε μιζοκρατία, με ανάλογη μετατροπή και στο όνομα της παράταξής σας.»


Τέλος, μέσω ενός ακόμη αποσπάσματος από την ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, απαντώ σε διάφορά κακόβουλα σχόλια, που αφορούν το πρόσωπό μου:


«Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, ειδικά εσείς της Νέας Δημοκρατίας, σας υπενθυμίζω ότι στο άρθρο 51 παράγραφος 2 του Συντάγματος ρητώς ορίζεται ότι οι Βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος.»