Τεράστια επιτυχία των εκδηλώσεων για το περιβάλλον του Δήμου Ελασσόνας


Πανδαισία εκδηλώσεων στην Εβδομάδα Περιβάλλοντος του  Δήμου Ελασσόνας από 1 έως 5 Ιουλίου 2020

Δεκάδες εκδηλώσεις με την υποστήριξη του Δήμου 

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας διοργάνωσαν βιντεοπροβολές για την Ανακύκλωση και την Κλιματική Αλλαγή


Μια μαγική εβδομάδα έζησαν τα παιδιά και οι πολίτες του Δήμου Ελασσόνας , αφού μετά από  ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου, προς τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν,  κατά το χρονικό διάστημα από 1-5/7/2020 , δεκάδες περιβαλλοντικές δράσεις , με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί  ο τοπικός πληθυσμός και ιδιαίτερα η νεολαία, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος , αλλά και  ακόμα, να θεσμοθετηθεί η προσπάθεια αυτή για το μέλλον, με τίτλο: «Μέρες Περιβάλλοντος», ως μια μεγάλη γιορτή για το περιβάλλον και τη Φύση και τη δημιουργία ενός κόσμου  καλύτερου , μέσα στον οποίο θα ζήσουν οι επόμενες γενιές.

Το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας, ανταποκρίθηκαν άμεσα και  θετικά στο κάλεσμα του Δήμου Ελασσόνας, για πραγματοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων από 1-5 Ιουλίου 2020 και πραγματοποίησαν  βιντεοπροβολές, σε στενή συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους, με σκοπό την ενημέρωση των παιδιών και των πολιτών σε πολύ σημαντικά  θέματα, όπως είναι η Ανακύκλωση και η Κλιματική Αλλαγή. 


Για τον λόγο αυτό ,συνεργάστηκαν  για μια ακόμα φορά, με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και το Ελληνικό Τμήμα της GreenPeace, για την ενημέρωση και  την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση  των νέων και των πολιτών, την προώθηση της έννοιας της προστασίας του περιβάλλοντος και του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή , καθώς ,επίσης και για θέματα ανακύκλωσης .

Μέσα στις δεκάδες δράσεις ,που ο Δήμος ανακοίνωσε και υποστήριξε  για το διάστημα 1-5 Ιουλίου 2020 σε 22 κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας, το Δίκτυο «Περραιβία»  και το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, προγραμμάτισαν και υλοποίησαν  τις  εξής βιντεοπροβολές:

1. Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 ,ώρα 21.30 Βλαχογιάνι - (πλατεία)-Τοπική Κοινότητα

2. Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 , ώρα 19.00 -Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο (Συνδιοργάνωση με τον Εξωραϊστ. Σύλλογο Λιβαδίου)

3. Παρασκευή  3 Ιουλίου ,ωρα 21.30 μ.μ. Τσαριτσάνη -Αύλειος Χώρος Οικονόμειου Σχολής (Συνδιοργάνωση με Εξωραϊστ. Σύλλογο Τσαριτσάνης)

4. Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, ώρα 21.00 π.μ. -Πολιτ. Κέντρο Πυθίου (Συνδιοργάνωση με τον Πολιτ. Σύλλογο Πυθίου)

5. Σάββατο  4 Ιουλίου 2020 ,ώρα 21.30 μ.μ. Πλατεία Λαού-Ελασσόνα.

[ads-post] 

Μια εβδομάδα–σπονδή στο Περιβάλλον από τον Δήμο Ελασσόνας 

Όλη την περασμένη εβδομάδα, από 1-5  Ιουλίου 2020, εκατοντάδες εθελοντές, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Ελασσόνας, με την παρότρυνση και οικονομική στήριξη του Δήμου,  πραγματοποίησαν δεκάδες δράσεις ,όπως ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, δενδροφυτεύσεις, καλλωπισμό εξωτερικών χώρων, συντήρηση πάρκων και μνημείων, ποδηλατοδρομία, ζωγραφική , παιδικό παιχνίδι, αθλήματα, πορείες στη φύση, κατασκευή και  συντηρήσεις μονοπατιών ,ομιλίες, βιντεοπροβολές και πολλά άλλα, μετατρέποντας το μαγικό περιβάλλον του ΝΔ Ολύμπου ,σε ένα  απέραντο «εργοτάξιο» περιβαλλοντικών δράσεων, αποτελώντας πραγματικά σπονδή στη φύση, στο φυσικό περιβάλλον και στο μυθικό βουνό, τον Όλυμπο.


Ζωντανές συνδέσεις της ΕΡΤ από τον Όλυμπο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις στην  περιοχή ,δεν πέρασαν απαρατήρητες από την ΕΡΤ η οποία σε ζωντανές συνδέσεις ,παρουσίασε τις δεκάδες δράσεις και ιδιαίτερα την κατασκευή του «μονοπατιού του Πύθιου Απόλλωνα», στο Πύθιο Ελασσόνας, αναδεικνύοντας έτσι ,σε εθνικό ,αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο την ομορφιά του Ολύμπου ,αλλά και τον πλούσιο αρχαιολογικό και βυζαντινό πλούτο της περιοχής.

Μάλιστα, έγινε μια εξαιρετική και λεπτομερής ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου , από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα  Σδρόλια, σε δεκάδες επισκέπτες, τονίζοντας την τεράστια αρχαιολογική αξία της Περραιβικής Τριπολίτιδας, ανακοινώνοντας, μάλιστα, σημαντικές πολιτιστικές δράσεις  στο προσεχές μέλλον, που θα δημιουργήσουν πανελλήνιο ενδιαφέρον.

 

Μια πρωτοβουλία –Πρότυπο 

Ο Δήμος Ελασσόνας , απέδειξε με την πρωτοβουλία αυτή, ότι διαθέτει όραμα και περιβαλλοντική ευαισθησία και σχεδιάζει να δημιουργήσει  ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους πολίτες, με ιδιαίτερη προσοχή στη Νέα Γενιά.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί πρότυπο για πολλές τοπικές κοινωνίες και θα πρέπει να μείνει ως θεσμός στην περιοχή, αφού γνώρισε τεράστια ανταπόκριση.

Στην προσπάθεια αυτή , το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που έχει βραβευτεί σε εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, για τις πρωτοβουλίες του που δημιουργούν την Ελλάδα του Μέλλοντος και το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, που επιτελεί σημαντικότατο περιβαλλοντικό έργο στην περιοχή και διακρίνεται στο χώρο του, θα στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία, που θα δημιουργεί για τις επόμενες γενιές έναν καλύτερο κόσμο, σε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον, όπως έκαναν πάντα, τα τελευταία χρόνια.

Το Δίκτυο «Περραιβία» και το ΚΠΕ Κισσάβου –Ελασσόνας συγχαίρουν  τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Γάτσα και τον Δήμο Ελασσόνας για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία να υλοποιήσουν και να θεσμοθετήσουντις δράσεις αυτές, με τον τίτλο «Μέρες Περιβάλλοντος-ΦροντίΖΩ τον τόπο μου» , αλλά και όλους τους Φορείς ,σε όλη την επικράτεια του Δήμου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του, με σκοπό τη δημιουργία  ευαισθητοποιημένων και ενημερωμένων πολιτών , ιδιαίτερα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα ,όπως είναι το Περιβάλλον και η προστασία του, γεγονός που ο Δήμος το πέτυχε απόλυτα, κινητοποιώντας χιλιάδες πολίτες στη μεγάλη αυτή γιορτή, στους πρόποδες και στις πλαγιές του Ολύμπου !