Απόστολος Καλογιάννης: "Κάποιες ζημιές και βανδαλισμοί στη πόλη έχουν υπογραφή - Να προστατευτεί ο δημόσιος χώρος"


Την αγανάκτησή του εξέφρασε κατά την διάρκεια της συζήτησης για τους βανδαλισμούς και τις ζημιές στη πόλη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις καθώς ζημιές παρουσιάζονται ακόμη και σε νέα έργα. Μάλιστα ζήτησε να ερευνηθεί πόσα χρήματα έχουν δοθεί για τις αποκαταστάσεις. Όμως τόνισε με νόημα ότι «οι ζημιές και οι βανδαλισμοί έχουν υπογραφές και κάποιες φορές έχουν σχέση με κάποιους συλλόγους».

Μάλιστα απείλησε ο ο δήμος θα λάβει νομικά μέτρα αλλά θα επιβάλει και πρόστιμα όπου χρειαστεί. ζήτησε και την συμμετοχή των πολιτών οι οποίοι μπορούν να καταγγείλουν τέτοια φαινόμενα. Αναφερόμενο στο έργο της αστυνομία που βοηθά προς αυτή την κατεύθυνσή τόνισε ότι «η πόλη πάσχει από μικρή παραβατικότητα». Στην δευτερολογία του ζήτησε να υπάρξει από όλους σεβασμός και υπεράσπιση του δημόσιου χώρου από τους βανδάλους.

Στην τοποθέτησή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Ρένα καραλαριώτου επισήμανε πρέπει οι πολίτες να εφαρμόζουν τους νόμους και τόνισε ότι σε αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή, Μάλιστα ζήτησε είναι δυνατόν να υπάρξει μια τηλεφωνική γραμμή για τους βανδαλισμούς ώστε να απευθύνονται εκεί οι πολίτες.

Οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων συμφώνησαν να ληφθούν μέτρα και μάλιστα προτάθηκε ακόμη και η εκκίνηση καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα.

Στο θέμα των μπάζων και στην κλοπή καλωδίων αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης ζητώντας να υπάρξουν μέτρα.

Στην συζήτηση τοποθετήθηκε τόσο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Από την τοποθέτησή τους φάνηκε ότι οι Λαρισαίοι δυστυχώς δεν προβαίνουν στην καταγγελία τέτοιων περιστατικών που θα βοηθούσε τη κατάσταση.

[ads-post] 

Καταδίκασαν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καταδίκασε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί όπως αποφάσισε ο Ερντογάν. Μάλιστα αναμένεται μέσω διαπαραταξιακής να εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα.


Πηγη: larissanet.gr