Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην έκδοση οικοδομικής άδειας για την νέα συνδετήρια πτέρυγα του ΓΝΛ


Με δύο υποστηρικτικές μελέτες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά τις διαδικασίες για την ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ένα έργο που οδηγεί σε αισθητή αναβάθμιση των υποδομών δημόσιας υγείας στην πόλη και σε όλη τη Θεσσαλία. 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη διάθεση πίστωσης για «επικαιροποίηση, βελτίωση, ολοκλήρωση και ψηφιοποίηση των στοιχείων της υφιστάμενης μελέτης για την κατασκευή της πτέρυγας Ν2» καθώς και για «υποστηρικτικές εργασίες για την έκδοση οικοδομικής άδειας».

«Ένας τόνος θεωρία, αξίζει όσο ένα γραμμάριο πράξης. Προχωράμε ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε πράξη μια συλλογική επιθυμία της κοινωνίας της Λάρισας, τη νέα Συνδετήρια Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Εντάξαμε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 13,8 εκατομμυρίων ευρώ. Συγχρονίζουμε τις μελέτες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις απαιτήσεις του Υπουργείου Υγείας, ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες έκδοσης άδειας για την κατεδάφιση του Φαρμακείου και των παλαιών αποθηκών και προχωράμε στην έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή της νέας Πτέρυγας. Είναι ένα έργο για τον άνθρωπο, προσφορά σε όλες τις Θεσσαλές και όλους τους Θεσσαλούς που δικαιούνται και αξίζουν σύγχρονες και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Με χρηματοδότηση 13,8 εκατ. ευρώΗ Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της, με προϋπολογισμό 13,8 εκατομμύρια ευρώ την κατασκευή νέου 4όροφου κτιρίου - συνδετήριας πτέρυγας, συνολικού αριθμού 115 κλινών, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο». 

Η νέα πτέρυγα Ν2, συνολικής δόμησης 6.356 τ.μ. πρόκειται να ανεγερθεί στη νοτιοδυτική γωνία του οικοπέδου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στη γωνία Ερυθρού Σταυρού και Σβαρτς, στη θέση των κτισμάτων του Φαρμακείου και των παλαιών αποθηκών, τα οποία κατεδαφίζονται. 
 
Περιλαμβάνει: Υπόγειο Β με αποδυτήρια προσωπικού, αποθήκες, αρχείο, Υπόγειο Α με επέκταση των υπαρχόντων Εξωτερικών Ιατρείων και ενδοσκοπήσεις, Ισόγειο με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού 20 θέσεων, επέκταση Καρδιολογικής Κλινικής και Μονάδα Εμφραγμάτων, Α όροφο με Χειρουργική Νοσηλευτική Μονάδα 30 κλινών, Β όροφος με Ορθοπεδική Νοσηλευτική Μονάδα 30 κλινών, Γ όροφο με Ουρολογική Νοσηλευτική Μονάδα 14 κλινών και Παιδοχειρουργική Νοσηλευτική Μονάδα 13 κλινών και Δ όροφο με τα εφημερεία των γιατρών.