Οι θυελλώδης άνεμοι «πέταξαν» τσίγκινο παράπηγμα σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στην Καρδίτσα!

Ο θυελλώδης άνεμος «πέταξε» τσίγκινο παράπηγμα σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στην Καρδίτσα! (+Φώτο +Βίντεο)

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη χθες Κυριακή (5/7) στην οδό Νικηταρά 63 της Καρδίτσας, το οποίο οι περίοικοι θα θυμούνται σίγουρα για πολλά χρόνια!

Ο θυελλώδης άνεμος που «συνόδευε» το απογευματινό ξαφνικό μπουρίνι, σήκωσε από σκεπή (πλάκα) οικοδομής ένα τσίγκινο παράπηγμα και το «πέταξε» σε μπαλκόνι διαμερίσματος διπλανής πολυκατοικίας όπου μέσα ήταν οι ιδιοκτήτες.


Το συμβάν και ο πολύ δυνατός θόρυβος που προκλήθηκε τρομοκράτησε τους διαμένοντες στο διαμέρισμα και αναστάτωσε τους κατοίκους των γύρω πολυκατοικιών οι οποίοι βγήκαν έξω να δουν τι συνέβη… Ευτυχώς όμως δεν διαπιστώθηκε κάποιος τραυματισμός από το συμβάν.

Ειδοποιήθηκαν άμεσα η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας που έστειλαν οχήματα και άνδρες για να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε, καθώς το παράπηγμα είχε μετατραπεί σε μάζα από ξύλα και τσίγκους και μόλις που στέκονταν στα σίδερα από τις τέντες και στα κάγκελα του μπαλκονιού!

 

Ο κίνδυνος να σκορπίσει πέφτοντας από το μπαλκόνι και να προκαλέσει ζημιές στα διπλανά διαμερίσματα ήταν ορατός, αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη.

Τεχνικό συνεργείο με γερανοφόρο όχημα που στο μεταξύ είχε καταφτάσει στον τόπο του συμβάντος «έστησε» επιχείρηση για να δέσει και να κατεβάσει με ασφάλεια το παράπηγμα στο οδόστρωμα της Νικηταρά.

Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Την όλη επιχείρηση παρακολουθούσε εξ’ αρχής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος ο οποίος μόλις ολοκληρώθηκε ήλθε σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο για την άμεση μεταφορά του παραπήγματος το οποίο είχε διαλυθεί.


Πηγη: karditsalive.net (Κ.Φ.)