Σύγχρονο παιδικό σταθμό αποκτά ο Παλαμάς με χρηματοδότηση από το Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Ένα σύγχρονο, λειτουργικό και φιλικό για παιδιά και εκπαιδευτικούς, δημοτικό παιδικό σταθμό αποκτά ο Παλαμάς, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την δημοπράτηση της ενεργειακής αναβάθμισης του παιδικού σταθμού, συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, από το ΕΣΠΑ (ΠΑΑ) 2014-2020 και ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του διαγωνισμού του έργου, από το Δήμο Παλαμά.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου και τη Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝΚΑ, αναβαθμίζουμε ενεργειακά το κτίριο του δημοτικού παιδικού σταθμού. Με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και στρατηγική, εκσυγχρονίζουμε τις σχολικές κτιριακές υποδομές και αποδίδουμε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς λειτουργικά, φιλικά και «πράσινα» κτίρια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αξιοποιούμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως είναι το Leader του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, για ανθρώπινα έργα προστιθέμενης αξίας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οι παρεμβάσεις

Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού παιδικού σταθμού Παλαμά, που στεγάζεται σε κτίριο συνολικού εμβαδού 158 τ.μ. Για τον εκσυγχρονισμό του κτιρίου προβλέπονται οι εξής εργασίες:
-Καθαίρεση των υπαρχόντων εξωτερικών ξύλινων και μεταλλικών κουφωμάτων
-Επιχρίσματα με τσιμεντοκονίαμα περιμετρικά του πέτρινου κτιρίου μέσου ύψους 30 εκατοστών
-Τοποθέτηση υαλόθυρων από ηλεκτροστατικά βαμμένο αλουμίνιο, χωρίς φεγγίτη, τοποθέτηση υαλοστασίων ανοιγόμενα περί κατακόρυφο ή οριζόντιο άξονα ή συρόμενα επάλληλα, τοποθέτηση διπλών θερμομονωτικών / ηχομονωτικών / ανακλαστικών υαλοπινάκων, συνολικού πάχους 22 εκατοστών
-Τοποθέτηση κινητών σιτών αερισμού
-Θερμομόνωση εξωτερικής τοιχοποιίας με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης, πάχους 70 χιλιοστών
-Θερμο-ηχομόνωση οροφής με πλάκες ορυκτοβάμβακα
-Τοποθέτηση πετασμάτων ηλιοπροστασίας τύπου ρόλλερ με διάτρητο ύφασμα
-Τοποθέτηση παντζουριών από αλουμίνιο
-Τοποθέτηση ποδιών παραθύρων από μάρμαρο
-Κατασκευή κεκλιμένης μεταλλικής ράμπας ΑΜΕΑ για τις απαιτήσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
-Αντικατάσταση του υπάρχοντα λέβητα με νέο
-Εγκατάσταση θερμαντήρα νερού (μπόϊλερ) τριπλής ενέργειας
-Αντικατάσταση των υπαρχόντων κλιματιστικών ψύξης-θέρμανση παλαιάς τεχνολογίας, με κλιματιστικές μονάδες ψύξης-θέρμανσης διαιρούμενου τύπου, inverter, ψυκτικής-θερμικής απόδοσης τάξεως 18.000 BTU/Η και 9.000 BTU/Η κατά χώρο.