Κορωνοϊός-Νέα μέτρα: Κλείνουν στις 12 μπαρ και εστιατόρια και στην Αττική - Πλαφόν στις εκδηλώσεις


Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ μετά τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς είναι τα εξής:

- Στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές μπαίνει όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις έως τις 24 Αυγούστου, εκτός από τους χώρους όπου ισχύουν ειδικοί κανόνες, όπως εστιατόρια, θέατρα και σινεμά.

- Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 π.μ. και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων έως τις 24 Αυγούστου.

- Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο από αύριο το πρωί στις 6. Απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης όριο έως 4 άτομα ή 6 άτομα αν είναι συγγενείς α΄ βαθμού και μάσκες παντού.

μάσκα παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.

- Παράταση των μέτρων στον Πόρο ως τις 24 Αυγούστου. Η αλλαγή έγκειται στην ώρα που θα κλείνουν τα καταστήματα. Αντί στις 11 μ.μ. θα κλείνουν στις 12 το βράδυ.

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

- Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό όλων όσων επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

- Μέλη ομάδων αυξημένου κινδύνου, θα εργάζονται με τηλεργασία έως και 31 Αυγούστου με πρωτοβουλία του εργαζόμενου.

- Σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα, σε όσους επιστρέφουν από ταξίδι σε επιβαρυμένη περιοχή.


Πηγη: enikos.gr