Στροφή 180 μοιρών και ξανά προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

 

Ενώ λοιπόν είχε πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Αττάλεια και η περιοχή αποσυμφορείται, μέσα στη νύχτα έκανε «αναστροφή» και πλέον κινείται με νοτιοδυτική ρότα και κατευθύνεται εκ νέου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Συνεχίζει να έχει απλωμένα τα καλώδιά του και κινείται με χαμηλή ταχύτητα 4,5 κόμβων, ενώ πάντα δίπλα του είναι και τα συνοδά τουρκικά πολεμικά πλοία που έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από το Oruc Reis, σύμφωνα με τo documento.gr.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης βγήκε εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας περίπου στις 19:30 της Τετάρτης, παραμένοντας ωστόσο στα όρια της παράνομης NAVTEX, κρατώντας βορειοανατολική πορεία με ταχύτητα 4 κόμβων και συνοδευόμενο από μικρό τουρκικό στόλο. Στο ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπάρχει η βεβαιότητα ότι το Oruc Reis δεν έχει τη δυνατότητα να διεξάγει σεισμικές έρευνες.

Σε μια από τις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Τούρκοι απεικονίζεται το Oruc Reis να συνοδεύεται από πέντε πολεμικά πλοία σε σχηματισμό και φαίνεται ένα καλώδιο να βρίσκεται στη θάλασσα. Οι αρμόδιοι παράγοντες στην Αθήνα εξακολουθούν να προτάσσουν το επιχείρημα ότι η εγγύτητα με τα άλλα τουρκικά πολεμικά πλοία σε συνδυασμό με τον θόρυβο που δημιουργείται από την ταυτόχρονη λειτουργία των κύριων μηχανών από τόσες ναυτικές μονάδες δεν επιτρέπει στο τουρκικό ερευνητικό να πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες.


Πηγη: koutipandoras.gr