Δύο κρούσματα κορωνοϊού στα Καλύβια Ελασσόνας – Συστάσεις από τον δήμο


Συστάσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας στον οικισμό Καλυβίων απηύθυνε ο δήμαρχος Ελασσόνας μετά από δύο κρούσματα κορωνοϊού ενδοοικογενειακού περιβάλλοντος (μάνα και κόρη) που κατοικούν στα Καλύβια Κοκκινοπηλού.

Τα δύο μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους και παραμένουν στο σπίτι για να αποφύγουν τυχόν επαφή με άτομα της κοινότητας.

Ήδη ο πρόεδρος της κοινότητας Κοκκινοπηλού κ. Γιώργος Ζέττας ενημέρωσε ατομικά όσους συνάντησαν ή ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της οικογένειας να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

 

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ειδικά τις επαφές των κρουσμάτων που οφείλουν να τεθούν σε καραντίνα, σημειώνοντας: “Η μετάδοση σε μία μικρή κοινότητα είναι πολύ πιθανή και ενέχει τεράστιο κίνδυνο ειδικά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Όσοι παρουσιάζουν και το παραμικρό σύμπτωμα  της νόσου παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με γιατρό ή με το πλησιέστερο Κέντρο Υγείας. Όσο συντομότερα εντοπίσουμε τα κρούσματα, τόσο μικρότερη θα είναι η διασπορά του ιού”.


Πηγη: kosmoslarissa.gr