Άννα Βαγενά: «Περί παγουρίνο και μάσκας»


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακολουθα:

«Ανήσυχοι δηλώνουν πολλοί δήμαρχοι, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Λάρισας, κ. Απόστολος Καλογιάννης, για τη μη έγκυρη αποστολή προστατευτικών μασκών από το Υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους, ώστε να διανεμηθούν στα σχολεία.


Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, εξήγγειλε τη δωρεάν διανομή τους από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η διενέργεια, όμως, του διαγωνισμού δεν προχωρά ακόμη και έτσι δεν διασφαλίζεται ότι οι μάσκες θα παραδοθούν στους δήμους και στη συνέχεια στα σχολεία μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένη την τοπική αυτοδιοίκηση.

Προσωπικά, όμως, ανησυχώ πολύ για τη διανομή των παγουρίνο στους μαθητές. Αν και φαντάζομαι ότι αυτά θα φτάσουν εγκαίρως στα σχολεία, γιατί προέρχονται από χορηγία του «εθνικού ευεργέτη» κ. Λασκαρίδη, όπως παρουσιάστηκε από την Υπουργό Παιδείας, κ. Κεραμέως, στη σχετική συνέντευξη τύπου.


Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι αξίζει να σημειωθεί ότι ο άλλος αδελφός Λασκαρίδης, της ίδιας οικογένειας εφοπλιστών, είναι εκείνος που ανέλκυσε από τον βυθό των Αντικυθήρων αρχαιολογικά ευρήματα και ενημέρωσε κατόπιν εορτής την αρμόδια Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και μόνον όταν έγινε αντιληπτή αυτή η ενέργειά του από Ιταλό τουρίστα, που φωτογράφισε την ανέλκυση.

 
Βεβαίως, η ίδια οικογένεια έχει κάνει χορηγίες προς το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και δράσεις για το περιβάλλον. Φαίνεται, όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να ανήκει σε αυτήν η offshore που κατέβαλε περίπου 800.000 ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία «Zeus+Dione», στην οποία ήταν τότε επικεφαλής η κ. Μαρέβα Γκαμπρόφσκι-Μητσοτάκη. Έτσι φαίνεται να συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ. Τι σου είναι αυτοί οι «εθνικοί ευεργέτες».


Πάντως, τα παιδιά μπορεί να μην έχουν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, μπορεί να μην έχουν επιπλέον καθηγητές, μπορεί να κινδυνεύουν να κλείσουν ολόκληρα σχολεία, όπως στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας και στην Κοιλάδα Λάρισας, αλλά παγουρίνο θα έχουν.»


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/08/blog-post_538.html
Follow us: larisacitynews on Facebook