Λύσεις ζητά ο Αποστολος Καλογιάννης για τον αποκλεισμό παιδιών από τα ΚΔΑΠ


  • Και διαφωνίες για τον τρόπο προμηθειών των μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς


Εντονη ανησυχία για την προοπτική παιδιά χιλιάδων οικογενειών της Λάρισας να μείνουν εκτός Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών αλλά και τη διαφωνία του με τον τρόπο που προχωράει η υπόθεση της προμήθειας των μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικούς, εκφράζει ο Δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ Απόστολος Καλογιάννης.

Ως γνωστόν με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τα voucher αποκλείστηκε σχεδόν το 50% των παιδιών, με σοβαρές συνέπειες στον οικογενειακό προγραμματισμό, καθώς οι γονείς πρέπει να βρουν άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά τους όταν θα τελειώσουν την ημέρα τους στο σχολείο. Επίσης, η απόφαση αυτή έχει ολέθριες συνέπειες για τους ίδιους τους εργαζόμενους στα δημοτικά ΚΔΑΠ, καθώς οι δήμοι δεν θα μπορούν να τους προσλάβουν για τη νέα σχολική χρονιά. 

 

Ειδικότερα ο κ. Καλογιάννης σημειώνει πως «τα αποτελέσματα της επιλογής των οικογενειών παιδιών που δικαιούνται voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, προκαλούν μεγάλα και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, σε μια περίοδο που είναι ζητούμενο η στήριξη των δημόσιων δομών που τηρώντας τη νομοθεσία στηρίζουν τις οικογένειες και τα παιδιά τους με παιδαγωγική επάρκεια και καινοτόμες δράσεις.  Πολλά παιδιά μένουν εκτός δημοτικών δομών, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες, οι οποίες εξυπηρετούνταν από την λειτουργία των ΚΔΑΠ των Δήμων να βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ είναι ιδιαίτερα σοβαρός ο κίνδυνος εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ να μείνουν εκτός εργασίας. 

Η κυβέρνηση οφείλει να βρεί λύση στο πρόβλημα. Η ΚΕΔΕ έχει προτείνει λύσεις, όπως η πρόσθετη επιχορήγηση με 50 εκατ. ευρώ  αποκλειστικά και μόνο για τις δημοτικές δομές από εθνικούς πόρους. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. 

Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών που ζητούν λύσεις, και δίπλα στους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ του Δήμου που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε παιδιά και γονείς.» 


Για τις μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς 

Παράλληλα, ο κ Καλογιάννης εκφράζει τον έντονο προβληματισμό για το εάν θα εφοδιαστούν εγκαίρως τα σχολεία με μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.  

Σε τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε ότι «ο τρόπος που τελικώς επελέγη σε συνεννόηση Υπουργείου Εσωτερικών και πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ για κεντρική προμήθεια των μασκών και μάλιστα από ένα κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, όπως η ΚΕΔΕ, εγκυμονεί κινδύνους για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Εκφράζω τη διαφωνία μου, αντιπροτείνοντας  κάθε Δήμος να προχωρήσει σε ξεχωριστή διαδικασία, ώστε αυτές να ολοκληρωθούν έγκαιρα. Η διαδικασία που τελικώς επελέγη μπορεί να αφήσει έκθετη στα μάτια μαθητών, οικογενειών και εκπαιδευτικών την Αυτοδιοίκηση και να έχουμε το φαινόμενο να ξεκινάει σχολική χρονιά, αλλά οι μάσκες να μην έχουν διανεμηθεί ακόμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/08/blog-post_243.html
Follow us: larisacitynews on Facebook