Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιπευκης: Ανάβαση στη Μεταμόρφωση


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή – παρά τις καιρικές συνθήκες, που δεν ήταν οι καλύτερες -  πραγματοποιήθηκε η πορεία – ορειβασία, που οργάνωσε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020, στην ψηλότερη κορυφή του Κάτω Ολύμπου, στην Μεταμόρφωση (1588μ).


Το ξεκίνημα έγινε από το σημείο συνάντησης,  2,6 χιλιόμετρα μετά την Πατωμένη, στις 8.30 το πρωί. Η διαδρομή, μέτριας δυσκολίας, στο -με καλή σήμανση- μονοπάτι, μέσα στις οξιές και στα πεύκα αλλά και σε ξέφωτα, διήρκεσε μιάμιση ώρα περίπου μία ανεβαίνοντας και μια κατεβαίνοντας, με τα διαλλείματα αλλά και την παραμονή στην κορυφή, συμπληρώθηκαν τέσσερεις ώρες.


Στην κορυφή, η συμμετέχουσα Λαμπρινή Παπαδόντα, διάβασε μια ιστορία, από το βιβλίο «Έτσι γράφεται η ιστορία», (έκδοση Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», 2018), που αναφέρονταν στην περιπέτεια μια οικογένειας που προσπάθησε το 1988 να ανεβεί στην συγκεκριμένη κορυφή.   


Στο ξεκίνημα, ήταν εκεί και τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ (Βαγγέλης Μητρούσιας). Την μεγάλη ομάδα των συμμετεχόντων, συνόδευσε η ομάδα των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 


Όλοι οι συμμετέχοντες, με την επιστροφή, δήλωσαν ενθουσιασμένοι και ευχαριστημένοι – παρά την κούραση – και πρότειναν να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. « Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που συμμετείχαν (48 άτομα), τον ομάδα των εθελοντών Σαμαρειτών, την ΕΡΤ και τον Θανάση Μπαντή, πλανόδιο οπωροπώλη που προσέφερε φρούτα εποχής για όλους.             

 

Επισυνάπτονται φωτογραφίες



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/08/blog-post_590.html
Follow us: larisacitynews on Facebook