Διαμαρτυρία μουσικών στη Λαρισα: «Η μουσική είναι η ζωή μας, δώστε πίσω τη ζωή μας»


Με βασικό αίτημα από την κυβέρνηση την αξιοπρεπή τους διαβίωση, καθώς ο κλάδος τους περνάει μεγάλη κρίση λόγω της πανδημίας εδώ και πολλούς μήνες, δεκάδες μουσικοί από ολόκληρη την Θεσσαλία πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης συγκέντρωση στην πλατεία Λαμπρούλη της Λάρισας κι στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς πεζοδρόμους της πόλης με κατάληξη το κτήριο της Περιφέρειας, όπου και τοιχοκόλλησαν σχετικό ψήφισμα.

Με μουσικές και τραγούδια, διέσχισαν τους πεζοδρόμους στην ανοιχτή αγορά της Λάρισας, με τους Λαρισαίους να τους υποδέχονται με θερμό τρόπο και σιγοτραγουδώντας μαζί τους!

 

Οι μουσικοί διεκδικούν να διασφαλιστεί η αξιοπρεπή διαβίωση όλων των συναδέλφων τους. Κανένας με κομμένο ρεύμα, νερό κλπ. Να δοθούν τα 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 έως σήμερα 5 ένσημα μουσικού. Εποχικό βοήθημα το Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019 και επιδότηση όλων των ανέργων. Ένταξη και των ελαστικά απασχολούμενων συναδέλφων σε ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις στην επιδότηση των 534 ευρώ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών. Αποζημίωση όλων των εργαζομένων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων.

Τη σημερινή εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Πανθεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών (Λάρισα), το Πανθεσσαλικό Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών «Ο Απόλλων» (Βόλος), το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και Μουσικοί της Καρδίτσας.


Πηγη: larissanet.gr