Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ Αγναντερού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας



Με νέες παρεμβάσεις από την Π.Ε Καρδίτσας συνεχίζεται ο καθαρισμός σε ποτάμια και αρδευτικά κανάλια. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν κυρίως αντιπλημμυρικό χαρακτήρα και περιλαμβάνουν εργασίες κοπής δέντρων και χόρτων και απομάκρυνσης αποριμμάτων. Το έργο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ενώ παρόντες ήταν και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αγναντερού κ. Κων/νος Αρχοντής, ο τοπικός σύμβουλος κ. Θωμάς Βλαχοδήμος, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Μουζακίου κ. Αποστόλης Γκουρμπαλιώτης και οι εργολάβοι του έργου.

‘’ Συνεχίζουμε τις εργασίες καθαρισμού σε ποτάμια και αρδευτικά κανάλια σε διάφορες περιοχές της αρμοδιότητας μας με στόχο κυρίως την αντιπλημμυρική θωράκιση και την προστασία ανθρώπων, περιουσιών και υποδομών. Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και τους προέδρους των Τ.Κ, πραγματοποιούμε μια σειρά παρεμβάσεων απαραίτητων για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Αυτή τη φορά στην Τ.Κ Αγναντερού με μια εργολαβία ύψους 70.000 ευρώ για εργασίες καθαρισμού ( κοπή χόρτων και παρόχθιας αυτοφυούς βλάστησης, απομάκρυνση αποριμμάτων και προσχώσεων από την κοίτη), προκειμένου να διευκολύνεται η ροή των υδάτων’’, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος.
 
Και συμπλήρωσε: ‘’ Μεριμνούμε από τους θερινούς μήνες, ώστε να αποφύγουμε πλημμύρες σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων και μάλιστα σε ποτάμια και αρδευτικά κανάλια που δεν είχαν καθαριστεί για χρόνια. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό είναι πράξη ευθύνης η υλοποίηση τέτοιων έργων που προστατεύουν ζωές και αγαθά’’.

Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/08/blog-post_984.html
Follow us: larisacitynews on Facebook