Δήμος Λαρισαιων: Ξεκινούν τη Δευτέρα τα έργα στην οδό Ιουστινιανού


  • Στο τμήμα από την οδό Παναγούλη ως την 28ης Οκτωβρίου – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

  • Νέα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομος και πράσινο θα αλλάξουν την εικόνα 


Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα τα έργα του Δήμου Λαρισαίων για την ανάπλαση της οδού Ιουστινιανού. Πρόκειται για έργο που εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Λαρισαίων και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας. 


Το έργο είναι προυπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ  και αφορά στην ανάπλαση/διαμόρφωση της οδού Ιουστινιανού από την οδό Αλ. Παναγούλη έως την οδό Αλ. Υψηλάντου, με ένταξη ποδηλατόδρομου και νέων πεζοδρομίων (πεζόδρομοι) για να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, μιας λωρίδας στάθμευσης οχημάτων και ενός ποδηλατοδρόμου διπλής κατεύθυνσης στο κατάστρωμα της οδού, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. 

 

Τα έργα θα ξεκινήσουν από το τμήμα της Ιουστινιανού, από την Παναγούλη έως την 28η Οκτωβρίου. Γι αυτό το λόγο έχουν εκδοθεί, από τις αρμόδιες υπηρεσίες   οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, από τις 31 Αυγούστου εως τις 26 Νοεμβρίου θα ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο, στο τμήμα της οδού Ιουστινιανού, από Παναγούλη έως 28ης Οκτωβρίου. 


Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο του έργου.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/08/blog-post_478.html
Follow us: larisacitynews on Facebook