Δήμος Λαρισαιων: Το κτίριο Αβραάμ Μουσών στο "Αντώνης Τρίτσης" με μελέτη 593.208 ευρώ


Πρόταση χρηματοδότησης μελέτης ανακατασκευής και μουσειολογικής μελέτης για το κτίριο Μουσών, στο χρηματοδοτικό εργαλείο του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης» θα υποβάλει ο Δήμος Λαρισαίων.

Είναι ένα κτίριο-μνημείο μιας άλλης εποχής, έντονα συνδεδεμένο με το αστικό υποσυνείδητο της πόλης και θαυμάσιο δείγμα της αρτ ντεκό που έχει αφεθεί στη μοίρα του. Το Κτίριο Αβραάμ Μουσών, που περικλείεται από Παλαιστίνης, Φαρμακίδου και Λέσβου, από τα λίγα κτίρια που διασώθηκαν από την περίοδο του μεσοπολέμου, έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον αδυσώπητο χρόνο και την έλλειψη ιστορικής συνείδησης όσων ελαφρά τη καρδία το βανδαλίζουν.

 

Η μελέτη του έργου είναι ύψους 593.208 ευρώ και αφορά στην εκπόνηση των απαραίτητων τεχνικών και υποστηριχτικών που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 648,64  μέτρα (ισόγειο, υπόγειο, πρώτος δεύτερος) και ο αύλειος περιβάλλων χώρος 258,60 μέτρα.

Ο Δήμος προορίζει το κτίριο για την έκθεση του αρχείου της πόλης (ισόγειο) ενώ στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν δράσεις επιστημονικού, τεχνολογικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα υποστηρικτικές και ως προς τον εμπλουτισμό του αρχείου πριν αυτό εκτεθεί στο ισόγειο.


Πηγη: kosmoslarissa.gr (Χ.Ψ.)

(*με πληροφορίες από Λένα Κισσάβου Ελευθερία)