70 νέα έργα από το Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 στην ΚαρδίτσαΣυνολικά 70 νέα έργα εντάσσονται στο Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Πρόκειται για ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια, συνολικής δημόσιας δαπάνης 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, που οδηγούν σε επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 11,1 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται 27 έργα δημόσιου χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
«70 νέα έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, που στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας διαχειρίζεται η ΑΝΚΑ. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής, Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο, σχεδιάσαμε στρατηγικά και πετύχαμε την ένταξη όλων των ώριμων, θετικά αξιολογημένων έργων, με χρηματοδότηση 6,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα δημόσια έργα του Leader στην Π.Ε. Καρδίτσας είναι προϋπολογισμού 2,35 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για έργα με προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία όπως οι 18 παιδικές χαρές που ανακατασκευάζονται στην πόλη της Καρδίτσας, το Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς στην Ιτέα Δήμου Παλαμά κ.α.

Σε μια δύσκολη εποχή, λόγω της πανδημίας του covid-19, εντάσσουμε όλες στις ώριμες και θετικά αξιολογημένες προτάσεις, με υπερδέσμευση πόρων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και με μεταφορά χρημάτων από την Περιφέρεια. Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα για την υπερδέσμευση πόρων ύψους 1,39 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε από την πλευρά της την μεταφορά 1,6 εκατ. ευρώ, για να μπορέσουν να ενταχθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις. Ευχαριστώ για τη συνεργασία όλους τους εργαζόμενους στην ΑΝΚΑ. Είναι σημαντικό οι προτάσεις που κατατίθενται για χρηματοδότηση να είναι ώριμες, ώστε να διευκολύνονται όλοι στην ένταξη και την υλοποίηση των έργων. Όσο πιο ώριμο και καλά προετοιμασμένο είναι το έργο, τόσο καλύτερα εκτελείται στην πορεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/70-leader-2014-2020.html
Follow us: larisacitynews on Facebook