Τρίκαλα: «Σύσταση συμμορίας» – Βαρύ κατηγορητήριο για τους 9 της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών


Στα κρατητήρια της Α.Δ. Τρικάλων μεταφέρθηκαν χθες βράδυ οι συλληφθέντες για την υπόθεση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Τρικάλων

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr οι συνολικά 9 συλληφθέντες (6 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τρικάλων-1 Τρικαλινός από τη Διεύθυνση Καρδίτσας και 2 ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών) οδηγήθηκαν χθες βράδυ ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα στα Δικαστήρια Τρικάλων.

Οι δικηγόροι τους ζήτησαν χρόνο προκειμένου να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. Έως τότε θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι και αναλόγως θα αποφασιστεί αν κάποιοι εξ αυτών προφυλακιστούν.


“Σύσταση συμμορίας” – Τι λέει το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr το κατηγορητήριο είναι βαρύ. Και οι 9 συλληφθέντες κατηγορούνται για “σύσταση συμμορίας πλημμεληματικής μορφής”.

Σε βαθμό κακουργήματος κατηγορούνται οι 7 υπάλληλοι για “ενεργητική και παθητική δωροδοκία” και “ψευδείς βεβαιώσεις”, ενώ οι 2 ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών για ηθική αυτουργία στις δωροδοκίες και ψευδείς βεβαιώσεις.

 

Πως προέκυψε η έφοδος του Εσωτερικών Υποθέσεων

Όπως αποκάλυψε το trikalavoice.gr οι συλληφθέντες παρακολουθούνταν το τελευταίο τρίμηνο από το Εσωτερικών Υποθέσεων. Υπάρχουν τηλεφωνικές καταγραφές, καθώς και λήψεις βίντεο. Οι άντρες του Εσωτερικών είχαν “δεμένη” την υπόθεση όταν 50 εξ αυτών (!!!) έφτασαν αιφνιδιαστικά το πρωί της Πέμπτης στα Τρίκαλα, απέκλεισαν τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, “σκέπασαν” το σήμα κινητής τηλεφωνίας και έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους φακέλους, παίρνοντας παράλληλα και καταθέσεις απ’ τους υπαλλήλους.


Πηγή: trikalavoice.gr