Δήμος Λαρισαιων: Η αναβάθμιση της καθαριότητας στην Λάρισα θα πραγματοποιηθείΤο μεγάλο ζήτημα της αναβάθμισης της καθαριότητας στην πόλη αποτελεί δέσμευση του Δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη στις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους και μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, για την τρέχουσα θητεία. Ταυτόχρονα  αποτελεί ισχυρό αίτημα των πολιτών. Η αναγκαιότητα προμήθειας νέων μηχανημάτων είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη λόγω της παλαιότητας μεγάλου μέρους του στόλου και  των θεμάτων  ασφαλείας που προκύπτουν για τους εργαζόμενους.   

Το θέμα της γρήγορης αντικατάστασης των άμεσων και ελάχιστων απαιτήσεων για την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας, με χρήση και του εργαλείου του δανεισμού αποτέλεσε μεγάλο θέμα συζήτησης και δημόσιας αντιπαράθεσης.  Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης αποδείχθηκε η υγιής οικονομική θέση του Δήμου και η δυνατότητα άνετου δανεισμού, καταρρίπτοντας παράλληλα κάθε άλλη άποψη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.    

Ακόμα και την κατά την χθεσινή συνεδρίαση, και μετά την  τελευταία συνάντηση - συζήτηση με τους επικεφαλής το βράδυ της Δευτέρας, ο Δήμαρχος παρουσίασε νέα συνθετική πρόταση  , η οποία λάμβανε υπόψη και τη θέση της αντιπολίτευσης για χρηματοδότηση και από τους πόρους των ανταποδοτικών τελών. Η υιοθέτηση της πρότασης της Δ.Α. οδηγούσε στην προμήθεια ικανού αριθμού μηχανημάτων σε βάθος διετίας περίπου, για τη βελτίωση της καθαριότητας, με ίδιους πόρους και δανεισμό, ο οποίος ωστόσο δεν θα χρησιμοποιηθεί εάν μέσα στο 2021 υπήρχε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Ακόμα και έτσι, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη της απαραίτητης πλειοψηφίας για τη λήψη απόφασης, αφού παρατάξεις της αντιπολίτευσης εργαλειοποίησαν τις συνθήκες που επιβλήθηκαν στην Τ.Α. με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.  

 

Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή εξάντλησαν κάθε  περιθώριο συνεννόησης και συναίνεσης του Δημοτικού Συμβουλίου για μια μεγάλη και γενναία απόφαση, που διασφάλιζε την πιο  συμφέρουσα λύση. Σεβόμαστε στην άποψή του αλλά υπάρχει αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα. 

Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι θα πρέπει να ξέρουν ότι η αναβάθμιση της καθαριότητας θα πραγματοποιηθεί. Θα προχωρήσουμε γιατί οι πολίτες και οι συνθήκες απαιτούν περισσότερα δρομολόγια αποκομιδής στις συνοικίες, συχνότερο πλύσιμο των κάδων, καλύτερο οδοκαθαρισμό. 

Η Δημοτική Αρχή, αναλαμβάνει την ευθύνη και θα προχωρήσει αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_40.html
Follow us: larisacitynews on Facebook