Το ΕΚΝΛ για την απόλυση εργαζόμενου στην ΠΡΟΣΥΦΛΑ


Για την απόλυση εργαζομένου στην ΠΡΟΣΥΦΛΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταγγέλλει στους εργαζόμενους της πόλης μας την αναίτια, καταχρηστική και εκδικητική απόλυση συναδέλφου, στην συνεταιριστική φαρμακαποθήκη ΠΡΟΣΥΦΛΑ, που εργαζόταν για 25 συνεχή χρόνια στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Είναι απαράδεκτο να διαλύεται η ζωή ενός εργαζομένου και της οικογένειας του και μάλιστα χωρίς καμία εξήγηση ειδικά στις σημερινές συνθήκες. Οι λόγοι φυσικά είναι προφανείς, μιας και για την εργοδοσία οι παλιότεροι εργαζόμενοι κοστίζουν περισσότερο και προτιμούν να τους αντικαταστήσουν με νεότερους, φθηνότερους, έχοντας ευέλικτες μορφές εργασίας. 

 

Συγχρόνως η εργοδοσία προσπαθεί με αυτές τις μεθόδους να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους , θέλοντας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας να συσπειρωθούν στα Σωματεία τους. Να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση τους ότι έτσι είναι η κατάσταση και δεν μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξει. Να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας. Υπάρχει κι άλλος δρόμος με την προϋπόθεση να πιστέψει η εργατική τάξη στη δύναμη της.   

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_920.html
Follow us: larisacitynews on Facebook