Άννα Βαγενά: «Οι μάσκες της ντροπής»



Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κ. Άννα Βαγενά, αναφέρει τα εξης:

«Τα σχολεία άνοιξαν τη Δευτέρα 14/09/20 και εύχομαι στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. Το άνοιγμά τους, όμως, συνοδεύτηκε με ένα ακόμη τραγέλαφο του επιτελικού κράτους της ΝΔ.Καταπληκτικό δείγμα ανοργανωσιάς, έλλειψης συντονισμού και ασυνέπειας για τα παιδιά, από τα οποία ζητάμε να συμμορφωθούν με αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό υπό την απειλή αποβολής, ενώ κατά τα άλλα θα κάνουν μάθημα μέσα σε τάξεις με έως και 27 άτομα – με συγχωρείτε, 17 κατά μέσο όρο ήθελα να πω.
Πώς κατάφερε, όμως, η κυβέρνηση των αρίστων να εκτεθεί τόσο ανεπανόρθωτα; Μάσκες ακούγαμε και μάσκες δεν βλέπαμε και μας διαβεβαίωνε η Υπουργός και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι οι μάσκες θα φτάσουν έγκαιρα και φτάνουν τελικά οι μάσκες – πραγματικά στο παρά πέντε – και είναι μάσκες για κάποιο μυθικό γίγαντα ή εναλλακτικά θήκη για το παγουρίνο, πάντως για μικρά παιδιά δεν είναι. Μα πώς έγινε αυτό;
Απ’ ότι φαίνεται, η παρασκευή των μασκών ανατέθηκε τελευταία στιγμή και με εσπευσμένες διαδικασίες, μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, σε εταιρείες, οι οποίες ειδικεύονται σε κατασκευές αλουμινίου, σε αποκριάτικα εποχικά είδη και σε διαφημιστικά προϊόντα.
Βέβαια, μικρό το κακό. Τα γνωστά ΜΜΕ θα παίξουν για λίγο τη σχετική απάντηση της κυβέρνησης – για λίγο, όχι για πολύ, γιατί και αυτή ακόμα δεν σώζει την κατάσταση – και μετά θα προχωρήσουν σε μία άλλη επιτυχία της κυβέρνησης, ίσως λίγο πιο πιστευτή.
Όμως, για να μιλήσουμε σοβαρά, εκτός από το κάκιστο παράδειγμα που έδωσε όλη αυτή η ιστορία στα παιδιά, μιλάμε για ένα κόστος έξι εκατομμυρίων ευρώ, από τα χρήματα των φορολογουμένων. Θα λογοδοτήσει κανείς για αυτή τη ζημία; Ή μήπως είναι ασήμαντο ποσό και θα αλλάξουμε εύκολα τη συζήτηση; Και τι θα γίνει με τις μάσκες; Θα φτιαχτούν νέες μάσκες για τα παιδιά, σύμφωνα με τις περιβόητες υποσχέσεις της Υπουργού; Ο λαός θα τις πληρώσει και αυτές;
Τέλος, έχω να κάνω μία πρόταση για να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες μάσκες. Να τις φοράνε οι επιτελείς του επιτελικού κράτους και ιδιαίτερα οι υπουργοί κ. Θεοδωρικάκος και κ. Κεραμέως για να κρύψουν τη ντροπή τους, αν έχουν.»

Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_535.html
Follow us: larisacitynews on Facebook