ΠΟΕΔΗΝ: Ο χάρτης των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα - Η εικόνα στη Θεσσαλία


Αναλυτικά τα νούμερα με τις κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν στη χώρα μας παρέθεσε μετά από έρευνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων την ώρα που η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται λόγω κοροναϊού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3.500 κλίνες ΜΕΘ. Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ.

Σήμερα στα Νοσοκομεία λειτουργούν 607 κλίνες ΜΕΘ και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού 169 κλίνες Covid-19 ΜΕΘ, με δυναμική να λειτουργήσουν 39 επιπλέον και 117 ΜΑΘ με δυναμική άλλες 27 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Όπως τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, εάν δεν ανοίξουν άμεσα κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους, οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες με κορονοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις.

 

Η εικόνα στη Θεσσαλία

Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 8 κλίνες. Γύρω στα 18 άτομα Επικουρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί για τις ανάγκες της πανδημίας και τώρα εγκρίθηκαν άλλα 8 άτομα που είναι να έρθουν.

ΠΑΝ/ΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 20 κλίνες αλλά λειτουργούν οι 12. Επίσης υπάρχει μία ΜΕΘ covid με 7 κλίνες. Για την περίοδο του covid-19 έχουν προσληφθεί περίπου περισσότεροι από 36 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ 8 με 10 κλίνες και μία ΜΕΘ covid με 4 έως 5 κλίνες. Υπάρχει μία ΜΑΦ η οποία ήταν ανενεργή και τώρα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του κορωνοϊού. 31 άτομα Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό έχουν προσληφθεί και 4 γιατροί για τις ανάγκες της πανδημίας ως Επικουρικό προσωπικό.

Γ.Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 10 κλίνες. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί περισσότερα από 20 άτομα ως Επικουρικό προσωπικό και οι περισσότεροι είναι Νοσηλευτικό.

Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Υπάρχει μία Γενική ΜΕΘ με 6 κλίνες ενεργές. Για τις ανάγκες της πανδημίας έχουν προσληφθεί ως Επικουρικό προσωπικό 17 άτομα.


*με πληροφορίες από in.gr