Νόμος του κράτους η ποσόστωση στα Διοικητικά Συμβούλια Εισηγμένων Εταιρειών


Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων αναγνώρισε την προσπάθειά του ΕΕΔΕΓΕ.


Το μέτρο της ποσόστωσης 25% για τη συμμετοχή των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών αποτέλεσε μέρος του νέου νόμου για την Εταιρική Διακυβέρνηση που ψηφίστηκε στις 17 Ιουλίου 2020, αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την περαιτέρω προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης.

Πρόκειται για μία κρίσιμη πρωτοβουλία που επιβραβεύει τις προσπάθειες ετών, για την υλοποίηση της οποίας συνέβαλε καθοριστικά το ΕΕΔΕΓΕ μέσα από συναντήσεις, παρεμβάσεις, συμμετοχή στη διαβούλευση, καθώς και αποστέλλοντας επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών. Στην επιστολή το ΕΕΔΕΓΕ τόνισε, μεταξύ άλλων παρατηρήσεων, την επιτακτική ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των γυναικών σε διοικητικές θέσεις, μία εξέλιξη που θα έχει τεράστια οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων την Πέμπτη 27 Αυγούστου αναγνώρισε την προσπάθειά μας, δίνοντας συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την υιοθέτηση του μέτρου, το οποίο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών στη χώρα μας.

 

Η στήριξη και η προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης παραμένει πρωταρχικός μας στόχος και αισθανόμαστε την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά με σκοπό την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_74.html
Follow us: larisacitynews on Facebook