Το ΕΚΝΛ αποχαιρετά τον Βαγγέλη Μπούτα


Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον πρωτοπόρο αγωνιστή του αγροτικού-λαϊκού κινήματος Βαγγέλη Μπούτα , που έφυγε σήμερα από την ζωή μετά από μια άνιση μάχη με την επάρατο αλλά και με τις συνέπειες από το σοβαρό εργατικό ατύχημα που τον ταλαιπωρούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η ζωή και η δράση του ήταν συνυφασμένη με προσπάθεια για την ανάπτυξη των αγώνων των μικρομεσαίων αγροτών, για το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος αλλά και για την εδραίωση της ιδέας για κοινή δράση-συμμαχία  των φτωχών αγροτών με την εργατική τάξη. Συμπορευτήκαμε μαζί σε μεγάλους αγώνες. Ο σπόρος έπεσε, η κοινωνική συμμαχία θα στεριώσει , πάνω στο έδαφος των κοινών μας αγώνων.

Γνήσιος λαϊκός άνθρωπος, γεμάτος απλότητα , σεμνότητα θα τον θυμόμαστε με περηφάνια με τον ευθύ κι από καρδιάς λόγο του, πάντα εκεί και μέσα από εκεί που τον γνωρίσαμε : στα μπλόκα του αγώνα , μπροστά από τα τρακτέρ τώρα που επίθεση δυναμώνει ξανά.  

 

Στον δρόμο που αταλάντευτα πορεύτηκε μέχρι το τέλος της ζωής του, εκφράζοντας τα δίκαια και τις αγωνίες των φτωχών αγροτών.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας  εκφράζει τα  θερμά της συλλυπητήρια στη οικογένειά του, τη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά του και τα εγγόνια του.

Η πολιτική κηδεία του Βαγγέλη Μπούτα θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00, στη Μητρόπολη Καρδίτσας.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_716.html
Follow us: larisacitynews on Facebook