Ο Δήμαρχος Τυρνάβου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς



«Καλή σχολική χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία»

 «Ανέκαθεν η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνδυάζονταν από συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, πρωτίστως από τους μαθητές κι εν συνεχεία από εκπαιδευτικούς και γονείς. Η φετινή ιδιαίτερη χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ας αποτελέσει την αφορμή να προσθέσουμε και τα χαρακτηριστικά της υπευθυνότητας και της ατομικής ευθύνης, ώστε το σημερινό χαμόγελο που βλέπουμε στα πρόσωπα των μαθητών να παραμείνει καθ όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο φόβος και η ανασφάλεια».
 
Αυτά δήλωσε, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο οποίος παρέστη στην τελετή αγιασμού του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου. 


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κόκουρας, απευθυνόμενος σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς δήλωσε: «Ως δημοτική αρχή Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Πολιτεία και τους εκπαιδευτικούς φορείς, εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που όρισαν οι ειδικοί, φροντίσαμε να βάλουμε τις βάσεις για μια ασφαλή, δημιουργική και πετυχημένη σχολική χρονιά, έστω και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Πολύτιμοι σύμμαχοί σ΄αυτή σας την προσπάθεια είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, που είναι πρόθυμοι να εμψυχώσουν και να στηρίξουν τα παιδιά και γι΄αυτό τους ευχαριστώ θερμά. Θεωρώ δεδομένες τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης ανάμεσα στους γονείς, το σχολείο και τη δημοτική αρχή. Διότι μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση και επιφυλακή, με ψυχραιμία και αισιοδοξία θα καταφέρουμε το φετινό συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση να είναι δημιουργικό, θετικό και ο προορισμός να στεφθεί με επιτυχία. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος, εμποδίσει την αποτελεσματική λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καλή σχολική  χρονιά, με υγεία και επιτυχία. Καλή πρόοδο σε όλους».

Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_411.html
Follow us: larisacitynews on Facebook