Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο - Αν έχει τα κότσια ας κάτσει στο "τραπέζι"


Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Μελβουτ Τσαβουσογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι έχει γίνει κέντρο... διερχομένων τρομοκρατών και καλώντας την Αθήνα, "αν έχει τα κότσια" να κάτσει στο "τραπέζι".

"Αν η Ελλάδα έχει τα κότσια, αν πιστεύει στις θέσεις της, αν θεωρεί ότι έχει δίκιο, ας έρθει να κάτσει στο τραπέζι και ενώπιον όλων να το πει. Και θα πούμε κι εμείς τα δικά μας φυσικά. Αλλά ο φόβος της Ελλάδας αυτός είναι", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Κονγκολέζο ομόλογό του, που επισκέφτηκε σήμερα την Άγκυρα.

Σύμφωνα με την ατναποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, στη συνέχεια ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατέδειξε την Ελλάδα για άλλη μια φορά ως "αρνητική", αλλά και "επιθετική".

"Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα είτε εντός ΝΑΤΟ είτε εντός ΕΕ έχει δείξει ξεκάθαρα ότι δεν είναι υπέρ του διαλόγου σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί. Εμείς υποστηρίξαμε όλες τις πρωτοβουλίες και είπαμε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Απαντήσαμε για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζουμε την πρόταση του ΝΑΤΟ, αλλά η Ελλάδα αρνήθηκε. Εμείς εξηγούμε τις θέσεις μας πολύ καλά. Τις εξηγούμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Υπάρχουν πολλές αμφισβητούμενες περιοχές στον κόσμο και εξηγούμε πώς λύθηκαν όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά η Ελλάδα δεν υιοθετεί την ίδια προσέγγιση. Επειδή δεν μπορούν να υπερέχουν ούτε στο πεδίο της μάχης, ούτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προβάλλουν πάντα μία επιθετική στάση, γιατί χάνουν και την ψυχολογική υπεροχή. Η Ελλάδα δεν είναι ειλικρινής και οι χώρες της ΕΕ έχουν κουραστεί από αυτή τη στάση", δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ έφερε πάλι στο προσκήνιο και θέμα μειονότητας στη Θράκη.

"Σήμερα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων επέκρινε την Ελλάδα για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων. Υπάρχουν τρεις αποφάσεις του ΕΔΑΔ σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης", είπε.

 

Η Ελλάδα κέντρο διερχομένων… τρομοκρατών

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα ότι έχει γίνει κέντρο διερχομένων… τρομοκρατών.

"Οι δηλώσεις της Ελλάδας και του υπουργείου Εξωτερικών δεν μας εκπλήσσουν, αλλά δείχνουν κάτι. Σήμερα, οι τρομοκράτες περιφέρονται στους δρόμους της Ελλάδας. Εμείς δεν επιτρέπουμε καν σε τέτοια άτομα να κυκλοφορούν", ανέφερε.


Πηγή: sigmalive.com