Διευρύνοντας τις εκπαιδευτικές γνώσεις στους Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα


Συνάντηση με το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας -Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Δ/ντης του 1ου ΣΔΕ Λάρισας κ. Ντούμος Μαργαρίτης, ο Υποδ/ντης κ. Οικονόμου Κων/νος καθώς και ενήλικες ρομά (κυρίως απόφοιτοι των τμημάτων αλφαβητισμού) που επιθυμούν  να συνεχίσουν το σχολείο. Στη συνάντηση τονίστηκε η δυνατότητα που δίνουν τα ΣΔΕ σε όσους δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, να επανασυνδεθούν και να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η υπεύθυνη του Παραρτήματος Ρομά κα. Μπουκόρου Εύη αναφέρθηκε στις ραγδαίες αλλαγές των τελευταίων ετών στον τομέα της απασχόλησης, οι οποίες ωθούν τον άνθρωπο να ανανεώνει συνεχώς τις γνώσεις του και να βελτιώνει τις δεξιότητές του ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις των καιρών, επαναπροσδιορίζοντας στόχους και προτεραιότητες.

Στη συνάντηση συμμετείχε και  μια  μαθήτρια ρομά που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά τα μαθήματά της στο 1ο ΣΔΕ Λάρισας η οποία κατέθεσε την δική της εμπειρία. Επισήμανε πως η ίδια καθημερινά ένιωθε καλύτερα με τον εαυτό της αυξάνοντας την αυτοπεποίθησή της και ξεπερνώντας τα εμπόδια που υπήρχαν  στον πληθυσμό των ρομά.

Οι ενήλικες μελλοντικοί μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον Δ/ντη του σχολείου για την εγγραφή και την πρώτη τους γνωριμία με το νέο τους σχολείο.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Παράρτημα Ρομά Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45  τηλ. 2410-231122, email:kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr

Το Κέντρο κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_341.html
Follow us: larisacitynews on Facebook