Χρ. Τριαντόπουλος: Επίσκεψη σε πλημμυροπαθείς δήμους και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για τα μέτρα στήριξης


Τρεις δήμους και μία δημοτική ενότητα που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανού επισκέφτηκε προχθες, Σάββατο, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφτηκε διαδοχικά τους Δήμους Παλαμά, Φαρσάλων, τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου και τον Δήμο Αλμυρού, όπου συζήτησε με τις κατά τόπους ηγεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους παραγωγικούς φορείς, αλλά και πολίτες σχετικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Ο κ. Τριαντόπουλος ξεκίνησε από τον Δήμο Παλαμά. Ο ίδιος δηλώνει σχετικά με την επίσκεψή του: «Στο πλαίσιο του συντονισμού της προώθησης και υλοποίησης των οικονομικών μέτρων για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία, επισκεφθήκαμε τον Παλαμά. Εκεί συνομιλήσαμε με κατοίκους και είχαμε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν τα προβλήματα της περιοχής και αναπτύχθηκαν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Και σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία».

Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφτηκε τα Φάρσαλα. «Στα Φάρσαλα είχαμε συσκέψεις εργασίας με τη δημοτική αρχή και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Κατά τις συσκέψεις αναλύσαμε τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει, και συζητήσαμε σε λεπτομέρεια τα μέτρα που προωθούμε και τις βελτιωτικές κινήσεις που έχουν γίνει για την επιχείρηση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντόπουλος.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε τη Νέα Αγχίαλο και τον Αλμυρό. «Είχαμε συσκέψεις τόσο στη Νέα Αγχίαλο όσο και στον Αλμυρό με τις δημοτικές αρχές και τοπικούς παράγοντες για τις διαδικασίες και την προώθηση των μέτρων στήριξης, ώστε η ενίσχυση και η αποκατάσταση να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς προς όλους. Και συνεχίζουμε», προσθέτει ο ίδιος.

 

Ο κύριος Τριαντόπουλος καταλήγει θυμίζοντας τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τη βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών επιχορήγησης των πληττόμενων επιχειρήσεων, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. «Πρώτον, θεσπίζεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής προς τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τη θεομηνία. Δεύτερον, ενισχύονται άμεσα οι αρμόδιες επιτροπές ελέγχου και καταγραφής των ζημιών που συστήνονται από τις Περιφέρειες, προβλέποντας τη δυνατότητα συνδρομής από στελέχη του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και από επίσημους επιστημονικούς συμβούλους του Δημοσίου, με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας καταγραφής της ζημιάς των πληττόμενων επιχειρήσεων. Τρίτον, παρέχεται στις Περιφέρειες ευελιξία, ώστε να μπορούν να αποστέλλουν ανά δεκαπενθήμερο και τμηματικά τις καταστάσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων, προκειμένου η καταβολή των επιχορηγήσεων να γίνεται και τμηματικά, επιτρέποντας σε συντομότερο από το σύνηθες χρονικό διάστημα να διοχετεύονται πόροι προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Τέταρτον, ανατέθηκε στα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών του Υπουργείου Οικονομικών, στις έδρες των πληττόμενων από τη θεομηνία Περιφερειακών Ενοτήτων, η ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις σχετικές διαδικασίες για την επιχορήγηση των πληττόμενων επιχειρήσεων. Τέλος, ορίστηκε τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και καθοδήγησης στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής (το 210 3375704) ως προς τα προβλεπόμενα έγγραφα και τις διαδικασίες για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων».



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_667.html
Follow us: larisacitynews on Facebook