Βόλος: Ελεύθερος ο «Κάμελ» μετά την παραμονή του στην Αστυνομική Διεύθυνση


Σε προστατευτική φύλαξη στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας στον Βόλο είχε τεθεί χθες ο «Κάμελ», που έχει επιτεθεί επανειλημμένα με βενζίνη σε ανυποψίαστες γυναίκες μετά από ένα ακόμη περιστατικό που προκάλεσε. Ο Κάμελ αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα.

Μετά από καταγγελίες ότι ο 37χρονος άρχισε να φωνάζει και να ενοχλεί πελάτες και περαστικούς έξω από ένα φαρμακείο στην Ερμού, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επενέβησαν και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Όμως, δεν τα κατάφεραν και παρελήφθη από περιπολικό που τον μετέφερε στο αστυνομικό μέγαρο.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 141/1991, σε προστατευτική φύλαξη τίθενται πρόσωπα τα οποία, λόγω ηλικίας ή ψυχικής ή πνευματικής κατάστασης, είναι επικίνδυνα για την δημόσια τάξη ή εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Τα πρόσωπα που τίθενται σε προστατευτική φύλαξη δεν κλείνονται στο κρατητήριο, εκτός αν δεν μπορεί να αποτραπούν με άλλο τρόπο οι κίνδυνοι που προκαλούν και συντάσσεται έκθεση που υποβάλλεται στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, ο «Κάμελ» εξετάστηκε για πολλοστή φορά από την δημόσια Ψυχιατρική Υπηρεσία Βόλου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας καθώς στις 18 Αυγούστου προσπάθησε να ρίξει βενζίνη σε μια νεαρής γυμνάστρια που κατάφερε να τον αποφύγει και στη συνέχεια διέφυγε τρέχοντας φωνάζοντας ακατάληπτες φράσεις.

 

Ωστόσο, και αυτή τη φορά οι ψυχίατροι γνωμάτευσαν ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρικό, αλλά για αντικοινωνικό περιστατικό, ότι έχει πλήρη συνείδηση των πράξεών του και ότι πρέπει να οδηγηθεί σε ειδικό κέντρο για να απεξαρτηθεί από την βενζίνη. Ωστόσο, οι αδελφές το δεν θέλουν να έχουν σχέση με τον και δεν τον βοηθούν με αποτέλεσμα να έχει μείνει άστεγος. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι επιτίθεται σε γυναίκες με σκοπό να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές όπου θα εξασφαλίσει τροφή και στέγη!

Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί το 2018 από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 40 μηνών χωρίς αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος μιας 21χρονης και είχε οδηγηθεί στη φυλακή Τρικάλων. Στις 17 Ιανουαρίου του 2019 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε μειώσει την ποινή σε 18 μήνες χωρίς αναστολή και τον έστειλε πάλι πίσω στις φυλακές Τρικάλων, όπου την εξέτισε και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Στις 16 Οκτωβρίου του 2019, εξαπέλυσε παρόμοια επίθεση σε μια 45χρονη, η οποία για καλή της τύχη πρόλαβε να κλείσει τα μάτια της. Ωστόσο, από τη βενζίνη έλιωσαν τα γυαλιά ηλίου που φορούσε και υπέστη εγκαύματα πρώτου βαθμού στα μάτια! Και τότε, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου είχε δώσει εντολή να εξεταστεί ο «Κάμελ» από ειδικούς και να αποφανθούν αν πρέπει να εγκλειστεί σε ίδρυμα.

Όμως, οι ψυχίατροι γνωμάτευσαν ότι δεν πρέπει να νοσηλευτεί κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Τον Δεκέμβριο του 2019, συνελήφθη με εισαγγελική διάταξη και εξέτισε εννέα μήνες και επτά ημέρες, που ήταν το υπόλοιπο της ποινής του.


Πηγή: e-thessalia.gr