Βελτιώνει το δρόμο που συνδέει τον Πυργετό με τη Ραψάνη η Περιφέρεια Θεσσαλίας



Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 800.000 ευρώ



Το οδικό τμήμα που συνδέει τον Πυργετό με τη Ραψάνη ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας του δρόμου με τεχνικά έργα, ασφαλτόστρωση, στηθαία και διαγράμμιση. Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Έργων Στέλιος Δημότσιος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας.

«Ο καλύτερος τρόπος για να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Προχωράμε στην συντήρηση ενός δρόμου που παρουσιάζει έντονες καθιζήσεις και προβλήματα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων της υπαίθρου δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. Πρόκειται για έργο ουσίας, με θετικό πρόσημο στην αναπτυξιακή προοπτική των περιοχών και μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία. Ευχαριστώ τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας. Τα έργα είναι τα μόνα που λένε την αλήθεια. Πέρα από την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και στηρίζουμε την πραγματική τοπική οικονομία. 

Χρειάζεται οι εταιρίες που παίρνουν μέρος στους δημόσιους διαγωνισμούς να ενισχύσουν το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
 
Οι εργασίες

Οι εργασίες στο δρόμο Πυργετού- Ραψάνης περιλαμβάνουν εκτεταμένη συντήρηση σε σημεία που παρουσιάζονται έντονες καθιζήσεις και συνήθεις εργασίες συντήρησης της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε θέσεις ρηγματώσεων. Η εκτεταμένη συντήρηση θα πραγματοποιηθεί σε όλο το πλάτος της οδού με ενίσχυση της επίχωσης της οδού, εκ νέου οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση. Παρεμβάσεις ενίσχυσης και συντήρησης της υφιστάμενης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο της οδού.

Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_58.html
Follow us: larisacitynews on Facebook