Πρόταση ψήφισματος της "Συμπαράταξης Λαρισαίων" στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής


Κατάθεση ψηφίσματος από τη "Συμπαράταξη Λαρισαίων" στο Δημοτικό Συμβούλιο ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Καθαρή θέση του Απόστολου Καλογιάννη σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, μακριά από λογικές ίσων αποστάσεων που οδηγούν το ζήτημα στις καλένδες.

"Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να μιλήσει, οφείλει να πάρει θέση. Η θέση της πρέπει να είναι η σαφής καταδίκη της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, της οποίας μέλη της κρύβονται ακόμα και σήμερα πίσω από ζητήματα ενός δήθεν πατριωτισμού.  #Δεν_είναι_αθώοι, #ΝΑΙ στη φυλακή"

Να καταδικαστεί η φασιστική και εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας μας. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

 

Σε λίγες ημέρες  η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της. Η δίκη αφορά μια εγκληματική οργάνωση, τη δράση της οποίας η χώρα μας έχει βιώσει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο.

Το περιεχόμενο της δίκης αφορά στα δημοκρατικά δικαιώματα και στις ελευθερίες όλων μας. Έχουμε το χρέος αλλά και τη δύναμη να τα υπερασπίσουμε. Να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τη φασιστική απειλή, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και της νεολαίας, όλων των δημοκρατικών πολιτών που απαιτούν 75 χρόνια μετά τον Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός!

Δεκάδες θύματα της ναζιστικής συμμορίας και μάρτυρες των επιθέσεων, αψήφησαν τις απειλές των φασιστών και κατέθεσαν στη δίκη στηρίζοντας τις κατηγορίες και το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Δεν μπορούμε βέβαια να γίνουμε δικαστές στην θέση των δικαστών. Μπορούμε όμως ως μέλη της κοινωνίας και ως πολιτικά όντα να καταστήσουμε σαφές ότι το κοινωνικό σύνολο δεν δέχεται στο σώμα του δολοφόνους, εχθρούς της ελευθερίας και του ίδιου του ανθρώπου. Η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει για τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που εκπαίδευε τα μέλη της  να εκτελούν  επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αγωνιστών των κινημάτων και της Αριστεράς, δημοκρατικών πολιτών.

Η κοινωνία έχει πειστεί για την ενοχή τους. Μπορούμε να βοηθήσουμε στην ηθική δικαίωση των θυμάτων. Μπορούμε να φωνάξουμε ότι η ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ.

Στηρίζουμε τα συλλαλητήρια την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου, διατρανώνοντας την πίστη μας στη συνολική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_841.html
Follow us: larisacitynews on Facebook