Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Οι λαϊκές διεκδικήσεις και οι αγώνες δεν μπαίνουν στον «γύψο»



Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σημειώνονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει ένα βήμα παραπέρα την προσπάθεια για καταστολή και «φίμωση» των εργαζομένων και των αγώνων, φέρνοντας νέο Προεδρικό Διάταγμα για το χτύπημα των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να ενισχύσει την τρομοκρατία που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και συνολικότερα, για να δέχονται οι εργαζόμενοι την βαρβαρότητα της ανεργίας, τις απολύσεις, τα τσακισμένα μεροκάματα, ώστε να μην διεκδικούν για υγεία, παιδεία και δουλειά με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με την εργοδοσία θέλουν με κάθε τρόπο να μπορούν να απαγορεύουν  και να διαλύουν κάθε «δημόσια υπαίθρια συνάθροιση», προκειμένου να βάλουν φραγμό στις εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις, για αυτό το λόγο με το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα δίνουν το πράσινο φως στα εντεταλμένα αστυνομικά όργανα προκειμένου να «μπει στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική λαϊκή κινητοποίηση.

Σε αυτή τους την προσπάθεια εφευρίσκουν διάφορους τρόπους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για καταστολή οποιαδήποτε διαμαρτυρίας, όπως είναι η περιοχή πραγματοποίησής της, οι ειδικότερες κυκλοφοριακές συνθήκες, τα χαρακτηριστικά του οδικού περιβάλλοντος (ύπαρξη πεζοδρομίου, αριθμός λωρίδων κυκλοφορίας, κατεύθυνση κυκλοφορίας κ.λπ.) και η σημασία της οδού ή των οδών που εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν από τη συνάθροιση στην εν γένει κυκλοφορία και τον εφοδιασμό της αγοράς.
 
Ομολογούν με τις απαγορεύσεις και τους σχεδιασμούς τους ότι τους γίνεται εφιάλτης οι αγώνες που έρχονται, η δράση απέναντι στην πολιτική που για να ενισχύσει τους επιχειρηματικούς ομίλους και την μεγαλοεργοδοσία τσακίζει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Για μία ακόμα φορά τους ξαναλέμε ότι η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει! Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά. Η φωνή των εργαζομένων δεν φιμώνεται!

Το δίκιο και οι διεκδικήσεις είναι οι κινητήριες δυνάμεις που βγάζουν στο δρόμο τους εργαζόμενους, και γι αυτό δεν θα μπουν οι αγώνες στον «γύψο».

Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/09/blog-post_725.html
Follow us: larisacitynews on Facebook