Ξεκινά το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Art Fools



Από 10-17 Οκτωβρίου online στο ανανεωμένο site iffl.gr


Διαδικτυακά διεξάγεται φέτος από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου 2020, το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Art Fools. Οι κινηματογραφόφιλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες μέσα από το site του Φεστιβάλ ( iffl.gr ) σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη αναρτηθεί τόσο στο site όσο και στη σελίδα fb του φεστιβάλ ( international film festival of Larissa). Οι προβολές, διάρκειας 2 περίπου ωρών ανά ημέρα θα ξεκινούν στις 8 μ.μ. και οι ταινίες θα παραμένουν ανοιχτές για ένα 10ήμερο. Τα αποτελέσματα σύμφωνα με την κρίση της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. και τα βραβεία θα σταλούν στους νικητές ταχυδρομικά.
Την πρώτη ημέρα έναρξης των προβολών διαδικτυακό χαιρετισμό θα απευθύνουν οι συντελεστές και μέλη της οργανωτικής και κριτικής επιτροπής. Αρκετοί από τους σκηνοθέτες έστειλαν μικρό πρόλογο των ταινιών τους και θα προηγηθεί της προβολής της ταινίας τους. «Ευχή όλων» δήλωσε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος του Φεστιβάλ Αλεξάνδρα Σαρτζή «είναι να είναι το τελευταίο διαδικτυακό φεστιβάλ και το 13ο, αφιερωμένο στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να γίνει ζωντανά».

Νίκος Λιούπας, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης: 
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει για ακόμη μία χρονιά το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ArtFools, μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που έχει αγαπηθεί από τους κινηματογραφόφιλους και αποτελεί θεσμό για την πόλη της Λάρισας. Φέτος, λόγω της υγειονομικής κρίσης το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαδικτυακά, τηρώντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας για τους σκηνοθέτες και τις ταινίες τους. Οι συμμετοχές θα προβάλλονται στο ανανεωμένο site του Φεστιβάλ και θα μένουν στον αέρα για 10 ημέρες από την πρώτη προβολή, για να τις παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σινεφίλ. Ευχή όλων μας είναι το επόμενο 13ο φεστιβάλ να επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η προετοιμασία για την επόμενη χρονιά έχει ήδη αρχίσει. Το φεστιβάλ έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ελλάδα 2021» και το πρόγραμμα του θα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση».

Χρύσα Βουλγαράκη, διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας: 
«Η τέχνη ως μέσο έκφρασης φέρνει κοντά πολιτισμούς, κουλτούρες και ενώνει τις φωνές των λαών. Ίσως η σημερινή εποχή σε κάποιους φαίνεται σκοτεινή, αλλά νομοτελειακά το σκοτάδι γεννά ένα καινούργιο φως. Ο πολιτισμός είναι πάντα ένας φάρος στα σκοτάδια. Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ArtFools, με την παρουσία Γάλλων μικρομηκάδων είναι ένας διαχρονικός φάρος στον τόπο και το χρόνο. Είναι μια γιορτή σε μια πόλη μαγική, είναι ένα βήμα προς το φως. Η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα-Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας εύχονται καλή επιτυχία στο φεστιβάλ».
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μπουτίνας, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Μάρθα Βαρτζιά και Ντίνα Σδράλη και ο σύμβουλος επικοινωνίας Τάσος Γούσιος.

 
Κριτική Επιτροπή
Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ όπως διαμορφώθηκε για τις ανάγκες της διαδικτυακής προβολής έχει ως εξής:
ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ.
Πρόεδρος Κυριακή Σπανού, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου
Ρόμπυ Εκσιέλ Κριτικός Κινηματογράφου
΄Ακυς Μητσιούλης Σκηνοθέτης
Αποστόλης Καραμπάσης Μουσικός. Κριτικός Κινηματογράφου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ANIMATION
Μέλανδρος Γκανάς - Καλλιτεχνικός Διευθυντής του LAComicsFestival, δημιουργός κόμικς
Νίκος Γραμμενόπουλος - Δημιουργός κόμικς
Vivi Frank -Εικονογράφος και φοιτήτρια κόμικς

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ
Χρύσα Μαστοροδήμου Δασκάλα, Ποιήτρια, Αρχισυντάκτρια περιοδικού «ΛεξΩτεχνίες»
Θωμάς Φωτόπουλος, Καθηγητής, Σκηνοθέτης
Δημήτρης Σακατζής, Καθηγητής, Σεναριογράφος
Θανάσης Αραμπατζής Φιλόλογος, Δημοσιογράφος
Βαγγέλης Ρεμπάπης Ιστορικός , υπεύθυνος ομάδας «Modern gr Writers»


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/12-art-fools.html
Follow us: larisacitynews on Facebook