Διαδικτυακό το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας


Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας μετά από συνεχείς αναβολές και αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα στη ζωντανή και διαδικτυακή διοργάνωση παρακολουθώντας την πορεία του κορωνοϊού, τελικά θα γίνει διαδικτυακά ξεκινώντας από το Σάββατο 10 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές από το Ελληνικό, το Διεθνές και το Μαθητικό διαγωνιστικό κάθε μέρα από τις 20:00 και για δύο περίπου ώρες. Οι προβολές θα μεταδίδονται από το site του φεστιβάλ www.iffl.gr με τήρηση όλων των εξασφαλίσεων για τα πνευματικά δικαιώματα των συμμετεχόντων σκηνοθετών. Οι ταινίες θα παραμείνουν ανοιχτές για 10 ημέρες. 

Από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και μέχρι την Παρασκευή θα προβληθεί το διαγωνιστικό, ενώ το Σάββατο θα ανακοινωθούν τα βραβεία και θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, τόσο οι διοργανωτές όσο και πολλοί από τους συμμετέχοντες σκηνοθέτες.

Το αφιέρωμα στο Γερμανικό Κινηματογράφο λόγω αδυναμίας να φιλοξενηθούν οι ξένοι σκηνοθέτες θα μεταφερθεί για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αν όπως ελπίζουμε, θα έχουμε απαλλαγεί από την πανδημία.

Αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα δημοσιευθεί προσεχώς.

 

Εξ΄άλλου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας συμμετέχει στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με κεντρικό του αφιέρωμα τους αγώνες των λαών για την ανεξαρτησία. Θα προβληθούν ταινίες με σχετικό θέμα και θα διοργανωθούν συζητήσεις με σκηνοθέτες αλλά και ιστορικούς, τόσο για την επανάσταση στον Κινηματογράφο όσο και για την ιστορική πλευρά της επανάστασης στη Θεσσαλία.



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/12.html
Follow us: larisacitynews on Facebook