Πρόταση εισαγγελέως για τις ποινές: 13 χρόνια στο "διευθυντήριο" της Χρυσής Αυγής - Ισόβια στον Ρουπακιά


Ποινή κάθειρξης 13 ετών πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Αδαμαντία Οικονόμου για όσους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Νίκο Παππά, Αντώνη Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση πρότεινε ποινή κάθειρξης επτά ετών, ενώ για όσους έχουν ελαφρυντικό (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) πέντε έτη φυλάκιση.

Η ποινή των επτά ετών προτάθηκε και για όλους τους κατηγορούμενους ( πλην των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής δηλαδή) που έχουν καταδικαστεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, η εισαγγελέας πρότεινε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη επτά ετών.

Για τους καταδικασμένους ως συνεργούς στην ανθρωποκτονία του 34χρονου μουσικού η εισαγγελέας ζητά να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών. Ειδικότερα για τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατελη πρότεινε ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονία και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η ποινή που πρότεινε είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

Για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης από 7-10 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή ωστόσο πρότεινε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 ετών κάθειρξης για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

 

Για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ πρότεινε ποινή 10 μηνών φυλάκισης για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα εκτός του Χρήστου Χατζιδάκη ο οποίος έλαβε ελαφρυντικό και για τον οποίο πρότεινε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για κάθε πράξη.

Για το αδίκημα της οπλοφορίας η εισαγγελέα πρότεινε ποινή φυλάκισης από 6-18 μήνες κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για το εν λόγω αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.


Πηγη: enikos.gr