Κλειστά τα Κέντρα Διασκέδασης έως τα τέλη Μαΐου 2021; Αντιμέτωποι με την ανεργία πολλοί εργαζόμενοι



Πρόκειται για μία σκληρή διαπραγμάτευση καθώς οι δυσοίωνες προβλέψεις κάνουν λόγο για κλειστά νυχτερινά κέντρα μέχρι και τον Μάιο του 2021. 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νυχτερινά κέντρα και οι καλλιτέχνες από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, άκουσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης. 

Λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα περιοριστικά μέτρα έναντι του κορωνοϊού ζήτησαν απ' τον υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τον υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι νυχτερινών κέντρων αλλά και καλλιτεχνών.

Μεταξύ αυτών οι τραγουδιστές Νατάσα Θεοδωρίδου και Νίκος Βέρτης καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρηματικών οικογενειών Γιγουρτάκη και Μπερτάκη με αρκετά νυχτερινά καταστήματα στην ιδιοκτησία τους..

Σύμφωνα με πληροφορίες στις διαδοχικές συναντήσεις υπογραμμίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι καλλιτέχνες. Εκ μέρους της κυβέρνησης οι δύο υπουργοί δεσμεύθηκαν ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις στήριξης, οι οποίες θα εξεταστούν. 
 
Από τον καναπέ του σπιτιού τους πλέον οί Επιχειρηματίες ,Τραγουδιστές, Μουσικοί θά ακούν τραγούδια που άλλες εποχές ξεσήκωναν τον κόσμο στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
Οι βραδιές διασκέδασης, με τα γαρύφαλλα στις πίστες και τα ξενύχτια μέχρι το πρωί, αποτελούν παρελθόν, αφού μπήκε λουκέτο στα νυχτερινά κέντρα μέχρι τόν Μάιο τού 2021, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αναχαίτηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα μεροκάματα έχουν παγώσει, αλλά οι λογαριασμοί τρέχουν…. Και δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες που πλήττονται από τα νέα μέτρα, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά κέντρα, έχουν βρεθεί άνεργοι εδώ και αρκετούς μηνές…

Την ίδια αγωνία για την μέλλον έχουν και οί μπάρμαν… Το ωράριο των 12 στα μπαρς κόστισε τη δουλειά τους ενώ όπως εξομολογουνται φοβούνται ότι με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, θα βρεθουν πάλι αντιμέτωποι με την ανεργία.

Πολλοί σκέφτονται νά αλλάξουν επαγγελματικό κλάδο, κάτι που  είναι δύσκολο αφού όλα αυτά τα χρόνια ασχολούνται με το μπαρ. Χιλιάδες εργαζόμενοι νυχτερινών κέντρων έχουν μείνει άνεργοι και η αγωνία όλων είναι μεγάλη.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/2021_26.html
Follow us: larisacitynews on Facebook