Τεστ κορωνοϊού έκανε το Ταμείο Υγείας σε 4749 εργαζόμενους της ΕΤΕ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου



Ο Κώτσιος Αθανάσιος, Μέλος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Παραρτήματος ΣΥΕΤΕ Νομού Λάρισας και Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Ενότητας (ΔΗ.ΣΥ.Ε.) σε συνεργασία με την Διοίκηση του Ταμείου Υγείας Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΤΥΠΕΤ) με δελτίο τύπου στην εφημερίδα iTHESSALY.GR, ενημερώνουν τους υπαλλήλους του νομού Λάρισας και γενικά της Θεσσαλίας, ότι το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας συνεχίζει καθημερινά και ακατάπαυστα, τα Τέστ Covid-19 σε όλα τα καταστήματα της Ελλάδας και θα συνεχίσει τα Τέστ, με σκοπό να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων

Η διενέργεια μοριακού ελέγχου στους εργαζόμενους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, γιατί αποτελεί χρήσιμο
εργαλείο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το καλοκαίρι, και συγκεκριμένα το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, άρχισε να υλοποιείται μοριακός έλεγχος στους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας – απόφασης της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ και της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.


Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους εργαζόμενους, έχει υλοποιηθεί σε σημαντικό εύρος στο δίκτυο των καταστημάτων και των υπηρεσιών της Τράπεζας, στη βάση συγκεκριμένου προγραμματισμού και προτεραιοτήτων που καθορίστηκαν από τον ασφαλιστικό μας φορέα. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν μοριακά τεστ σε 4.749 εργαζόμενους και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί, ενώ παράλληλα με την πρόοδο του προγράμματος και μέχρι την ολοκλήρωσή του, θα διενεργούνται και επανέλεγχοι, όπου χρειάζεται.

Ειδικότερα περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, λόγω του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά και επιμέρους εργασιακοί χώροι που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, θα παρακολουθούνται στενά, προκειμένου να λαμβάνονται, εκτός από τον επανέλεγχο των εργαζομένων, και άλλα αυξημένα μέτρα προστασίας.



Η απόφαση για τη διενέργεια του μοριακού ελέγχου στους εργαζόμενους, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί, αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποδοτικό και χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της πανδημίας στον χώρο της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΥΠΕΤ, γεγονός που δημιουργεί σε όλους μας ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τη δράση του ασφαλιστικού μας φορέα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υγειονομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης του ΤΥΠΕΤ για Μοριακό Έλεγχο COVID-19, των συναδέλφων του Καταστήματος Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης (236), διότι το Κατάστημα βρίσκεται σε μία περιοχή της Θεσσαλονίκης που υπάρχει ραγδαία αύξηση των Κρουσμάτων Κορωνοϊού.

" Το Προσωπικό του Καταστήματος ευχαριστεί, τον Διευθυντή κ. Δεμερτζίδη Παύλο και κυρίως τον Σύμβουλο του ΤΥΠΕΤ Θεσσαλονίκης, κ. Στέφανο Γκοντονίδη, για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διενέργεια προληπτικών ελέγχων Covid σε ημέρα αργίας  (ανήμερα του Αγίου Δημητρίου), να σταλούν έγκαιρα τα ληφθέντα δείγματα στην Αθήνα για έλεγχο και να λάβουμε τα αποτελέσματα προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιστροφή μας στην ενεργό δράση. Και μάλιστα σε μία ημέρα αργίας που οι προγραμματισμένοι έλεγχοι ξεπέρασαν τους 100 και οι εταιρείες ταχυμεταφορών ήταν κλειστές.
Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, η εξυπηρέτηση ήταν άρτια. Έμειναν πραγματικά εδώ για εμάς".
 

Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ασφαλισμένους του ΤΥΠΕΤ ότι ως Ταμείο Υγείας θα βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, ζητώντας όμως από όλους, αυξημένη ατομική και συλλογική ευθύνη, που σημαίνει ότι πρέπει όλοι να δείξουμε αυξημένη προσοχή με τη σχολαστική εφαρμογή όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων προστασίας.

Αυτή η προσπάθεια είναι η δική μας ασπίδα προστασίας απέναντι στην πανδημική κρίση, που όλα δείχνουν ότι θα έχει άγνωστη διάρκεια και συνέπειες.