Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λαρισας: 5η Οκτώβρη 2020 - Παγκόσμια Μέρα του Εκπαιδευτικού


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ     

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ. 

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ, ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ,

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


ΤΑ «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ» ΚΑΙ «ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ» ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ «ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ» ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ.


«Ξεχειλίζει» η  οργή και αγανάκτηση των εκπαιδευτικών  για την άθλια κυβερνητική επιχείρηση επιβολής «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» σε υπό κατάληψη σχολεία .Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός παιδείας με το  πρωταφανές αντιδημοκρατικό  ΦΕΚ-που ελέγχεται για τη νομιμότητα του- όρισε υποχρεωτική την  εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία! Καλεί δε τους  εκπαιδευτικούς  να ακυρώσουν τον παιδαγωγικό τους ρόλο και να παίξουν το ρόλο του καταδότη και του χωροφύλακα των μαθητών , που ταυτόχρονα τους τιμωρεί με απουσίες!!!

Αντί να ικανοποιήσει  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, μαθητών και εκπαιδευτικών για μέτρα  ασφαλούς  λειτουργίας των σχολείων, επιχειρεί   να σταματήσει το αγωνιζόμενο ποτάμι των μαθητών με πρωτοφανή  αυταρχικά – αντιδημοκρατικά μέτρα και  να καταστείλει όποιον συνεχίσει να αντιδρά! Προχωρά, όχι μόνο σε ωμό εκβιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά επιδιώκει να «σπάσει» τις καταλήψεις των μαθητών  με την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» στα υπό κατάληψη σχολεία και να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε μηχανισμό  καταστολής και υπονόμευσης των μαθητικών καταλήψεων και αγώνων! 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός Παιδείας με αφορμή την πανδημία επιχειρεί να περάσει όλο το αντιδραστικό πλαίσιο εκπαιδευτικών μέτρων που θα οδηγήσει στη διάλυση του ήδη υπονομευμένου δημόσιου σχολείου, στην παράδοση του στις εταιρείες και την πλήρη καθυπόταξη μαθητών και εκπαιδευτικών.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς:

  - αντιμετωπίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς  σαν αναλώσιμους, βάζοντας μας να κάνουμε μάθημα σε τάξεις των 26-28 μαθητών χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας , χωρίς κανένα (δωρεάν) διαγνωστικό τεστ, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ, κανένα μέτρο ελέγχου από το Υπουργείο Υγείας  σε εκατοντάδες σχολεία όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα κορονοϊού,

- αφήνει τα σχολεία με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό , ετοιμάζει την έξωση των μαθητών από το λύκειο με την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου της, μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», εισάγει συνθήκες γαλέρας με τους 3μηνιτες αναπληρωτές

- προχώρησε σε ενορχηστρωμένο σχέδιο συκοφάντησης και τρομοκράτησης των μαθητών  που με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους απαιτούν μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία (μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών – να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, λύση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής κ.α)επιστρατεύοντας εισαγγελείς, δυνάμεις της αστυνομίας, ακόμα και ορισμένους δημάρχους 

Η κυβερνητική αντεκπαιδευτική επέλαση προκαλεί ασφυξία στα σχολεία . Η καθημερινότητα είναι αφόρητη για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Εργασιακά, διορισμοί, μισθοί, συντάξεις, όλα αλλάζουν με δραματικό τρόπο με μεγάλες συνέπειες στην κοινωνική, εκπαιδευτική και εργασιακή ζωή των εκπαιδευτικών. 

Η αποδόμηση του δημόσιου σχολείου εντείνεται. Τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών καταβαραθρώνονται. Η ανεργία και η φτώχεια, που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες  από τα απανωτά αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, έχει δραματικές συνέπειες στα παιδιά. 

Τα αιτήματά τους είναι δίκαια! Απαιτούν 15άρια τμήματα, μέτρα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία, να μην εφαρμοστεί η λαιμητόμος της τράπεζας θεμάτων και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του ΥΠΑΙΘ. Είναι και δικά μας αιτήματα, είναι αιτήματα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ

ΣΕ "ONLINE"ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε παιδαγωγοί και όχι παιδονόμοι και  «online» απεργοσπάστες. 

 

Δε θα επιτρέψουμε , ούτε θα ανεχθούμε να χρησιμοποιηθούμε ως  μηχανισμός καταστολής των  αγώνων των μαθητών μας.

  • Κανένας εκπαιδευτικός να μην αποδεχθεί να εφαρμόσει τις αυταρχικές εντολές του ΥΠΑΙΘ.  

  • Καμία  εφαρμογή της «εξ αποστάσεως διδασκαλίας» στα υπό κατάληψη σχολεία. 

  • Να αποσυρθούν τώρα η ΚΥΑ που αφορά τη «Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2020-2021» (12-9-20) και η τροποποίηση της (30-9-20)

Καλούμε:

  • τους συλλόγους διδασκόντων, τους συναδέλφους, τους διευθυντές  να καταδικάσουν και να απορρίψουν μαζικά και καθολικά αυτήν την απαράδεκτη αντιδημοκρατική και αντιπαιδαγωγική  μεθόδευση ,που θέλει τηλεργασία σε κατειλημμένα σχολεία! Να μην υπονομεύσουν τους αγώνες των μαθητών τους και τα δίκαια αιτήματά τους, να μη δυναμιτίσουν την παιδαγωγική σχέση που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν με πόσο κόπο χτίζουν μαζί τους .Να δηλώσουν ότι η θέση τους είναι μέσα στα σχολεία, με όλους τους όρους ασφάλειας και υγιεινής και τους μαθητές δίπλα τους.

  • Καμία Διοίκηση, Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κανένας Διευθυντής και γονιός δε νομιμοποιείται να δίνει ονόματα μαθητών σε αστυνομία και τον Εισαγγελείς. Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές.

  • Κανένας Διευθυντής δε νομιμοποιείται να αποστέλλει πρόγραμμα και να καλεί τους συναδέλφους σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο χώρος εργασίας των εκπαιδευτικών είναι τα σχολεία και εκεί πρέπει να βρίσκονται. 


Η επίθεση που δεχόμαστε  δεν πρόκειται ούτε να ανακοπεί ούτε να σταματήσει, αν  δεν ξαναβγούμε αποφασιστικά στο δρόμο ,για να ακυρώσουμε τα σχέδια τους, να ανατρέψουμε την αυταρχική- αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης,  ΕΕ και κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε  το σχολείο και τη  ζωή που μας αξίξει! 


ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/5-2020.html
Follow us: larisacitynews on Facebook