Δημος Λαρισαίων: Μειώσεις τελών κατά 50% στους αθλητικούς συλλόγους για την χρήση σχολικών γυμναστηρίων


  • Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Το μέτρο ισχύει μέχρι τη λήξη της υγειονομικής κρίσης του covid 19 

  • Στόχος η μείωση των τελών να επιφέρει αντίστοιχες μειώσεις στις συνδρομές 


Μειωμένα κατά 50% θα είναι τα τέλη χρήσης που θα καταβάλλουν στο Δήμο Λαρισαίων οι αθλητικοί σύλλογοι που κάνουν χρήση σχολικών γυμναστηρίων, για όσο διάστημα διαρκεί υγειονομική κρίση λόγω COVID-19.

Την συγκεκριμένη απόφαση, έλαβε ομόφωνα του Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, με το σκεπτικό ότι η σημαντική αυτή μείωση θα επιφέρει και  θα επιφέρει και αντίστοιχες μειώσεις στις συνδρομές των μελών των συλλόγων, κάτι που ωστόσο επαφίεται στις διοικήσεις των συλλόγων. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, με την οποία επέρχονται τροποποιήσεις στον κανονισμό παραχώρησης σχολικών γυμναστηρίων του Δημοτικού Συμβουλίου (απόφαση Δ.Σ. 520/2015)  κάθε σύλλογος οφείλει είτε εφάπαξ είτε σε τρείς (3) δόσεις (μία ανά τρίμηνο) να πληρώσει ποσό ίσο με 40 € το έτος αντί των 120 € το έτος, πολλαπλασιαζόμενο με όσες ώρες των 60΄ λεπτών κάνει χρήση του γυμναστηρίου την εβδομάδα. Εκτός των γυμναστηρίων των σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία διαθέτουν παρκέ, το ποσό της ώρας θα είναι 60 € το έτος αντί των 180 € το  έτος. 

 

Έως τέλος Οκτωβρίου μπορούν οι Αθλητικοί Σύλλογοι να εξοφλούν τις οφειλές της προηγούμενης χρονιάς. Εφόσον δεν τακτοποιηθεί η οφειλή δεν μπορούν να κάνουν χρήση των γυμναστηρίων



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/50.html
Follow us: larisacitynews on Facebook