Δωρεά έργων από καλλιτέχνες του Σωματείου Εικαστικών “8” στο Μουσείο Σιτηρών



Στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων δωρήθηκαν τρία εικαστικά έργα από τους καλλιτέχνες – μέλη του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας “8”:  Πάρη Μακρή,  Νικόλαο Μάτα και Θεοδώρα Τσιάτσιου. 

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας και η υπεύθυνη του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων Κωνσταντίνα Κόντσα, παρέλαβαν τα έργα και ευχαρίστησαν τους καλλιτέχνες. 


Στο κτήριο του Μύλου του Παππά,  θα βρίσκονται  στο εξής “Το σκιάχτρο” της Θεοδώρας Τσιάτσιου (ξύλο, μέταλλο, εικαστικό), ο “Γάιδαρος”, μεταλλική κατασκευή του Νικόλαου Μάτα και το “Ιl vello d' Oro” του Πάρη Μακρή (μέταλλο σε ξύλινη επιφάνεια). 
 
Τα έργα δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης “Ετεροτοπίες” που διοργανώθηκε από το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων (30-11-2019 έως 30-11-2020) σε συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας “8”. 


Στο πλαίσιο της έκθεσης, 24 εικαστικοί εμπνεύστηκαν από τις πτυχές της ιστορίας του Μύλου του Παππά και τα εκθέματα του Μουσείου και παρουσίασαν τα έργα τους μέσα στους χώρους της μόνιμης έκθεσης.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/8_5.html
Follow us: larisacitynews on Facebook