"Aυτοκτόνησε" η ΑΕΛ στις καθυστερήσεις - Εχασε 1-0 στη Ριζούπολη


Χορταστικό ματς με τέσσερα δοκάρια, δύο για τον Απόλλωνα Σμύρνης (Μπεντινέλι 36΄- 76΄) και δύο για την ΑΕΛ (Τρούγιτς 14΄- Ντουρμισάι 75΄) στη Ριζούπολη, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να…κλέβει τη νίκη (1-0) με πέναλτι του Φατιόν στις καθυστερήσεις (91΄) που καταλογίστηκε μέσω του VAR και αμφισβήτησαν έντονα οι Θεσσαλοί.

Με 8 νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι και με 3 παλιούς (Χουχούμης, Μπεντινέλι, Φατιόν) στα επίσημα«αποκαλυπτήρια» τους στη φετινή κούρσα της Super League.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΛ επισκέφτηκε τη Ριζούπολη με στόχο το πρώτο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, έπειτα από μία ήττα (ΠΑΟΚ) και μια ισοπαλία (Παναθηναϊκός).

Το α΄ημίχρονο δεν παρουσίασε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με εξαίρεση τα δύο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα.

Στο 14΄ο Μιλοσάβλιεβιτς με κάθετη πάσα έβγαλε τον Τρούγιτς απέναντι από τον εξερχόμενο Κότσαρη, ωστόσο το πλασέ του παίκτη της ΑΕΛ βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ισοφάρισε τα δοκάρια στο 36΄.

Ο Μπεντινέλι έπιασε το…ξερό σουτ από τα 40 μέτρα, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά ο Τσιλούλης ανενόχλητος μέσα από την περιοχή την έστειλε άουτ.

Οι δύο ομάδες είχαν προβλήματα στο κομμάτι της δημιουργίας και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τις φάσεις που θα τους έφερναν απέναντι από την αντίπαλη εστία.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε την ατυχία της πρόωρης αντικατάστασης του τραυματία Ράϊλι (υπάρχουν φόβοι για ρήξη πρόσθιου χιαστού) ο οποίος έδωσε την θέση του στον Τσιλούλη στο 32΄.

Οι γηπεδούχοι με εξαίρεση το δοκάρι του Μπεντινέλι, δεν απείλησαν σε καμία άλλη περίπτωση κι είχαν ένα «μουδιασμένο» πρώτο 45λεπτο.

Από την πλευρά της η θεσσαλική ομάδα μπήκε καλύτερα στο ματς, είχε το δοκάρι με τον Τρούγιτς, σταδιακά όμως έχασε την ένταση που έβγαλε στο παιχνίδι της στο πρώτο 15λεπτο.

Στο 52΄ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακάτεψε την…τράπουλα της ΑΕΛ, βάζοντας στο ματς τον Πλατέλλα αντί του Μιλοσάβλιεβιτς και χρησιμοποιώντας σε ρόλο «δεκαριού» τον Τόρζε, μέσω του οποίου οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν να διασπάσουν την άμυνα του Απόλλωνα.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές μετά το 60΄και να ψάχνουν το γκολ με μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι τους.

Στο 64΄είχαν την πρώτη τους τελική στο β΄ημίχρονο, με τον Ναγκί να απομακρύνει σωτήρια κεφαλιά του Ντομίνγκεζ.

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 73΄όταν από έξοχη πάσα του Ντουρμισάι στον Φιλίπ και πλασέ του τελευταίου μέσα από την περιοχή, ο Κότσαρης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα (75΄) ο Ντουρμισάι με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των γηπεδούχων, με τον Απόλλωνα να «απαντά» με σουτ που «έγλυψε» την εξωτερική πλευρά του δοκαριού ένα λεπτό αργότερα (76΄).

Η ΑΕΛ έδειχνε ανικανοποίητη με το βαθμό της ισοπαλίας και ασκούσε ολοένα και μεγαλύτερη πίεση στους γηπεδούχους, όσο το ματς πήγαινε προς την τελική ευθεία.

«Κεραυνό» του Φιλίπ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κότσαρης στο 79΄, σε μία από τελευταίες αξιόλογες προσπάθειες των «βυσσινί» να βρουν δίχτυα.

Στο 88΄ο Μανούχος αφού συμβουλεύτηκε το VAR (σε μια δύσκολη φάση) καταλόγισε πέναλτι βλέποντας χέρι του Μαϊδανού έπειτα από σουτ του Φατιόν.

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Φατιόν, άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα στο 91΄ κι έγειρε την πλάστιγγα της νίκης υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Μανούχος (Αργολίδας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Φατιόν, Σετσέροβιτς, Φερνάντεζ, Φιλίπ, Μαϊδανό, Ντουρμισάι.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (71΄Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Ραΐλι (32΄Τσιλούλης) Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Σλίβκα, Μπεντινέλι, Φερνάντεζ (77΄Μουνιέ), Ντάουντα (77΄Ιωαννίδης)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Ναγκί, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μούζεκ, Φιλίπ (83΄Μαϊδανός), Σπαρβ, Σεσέροβιτς (65΄Γκαζάλ), Μιλοσάβλιεβιτς (53΄Πλατέλλας), Τόρζε (83΄Ζαχαράκης), Τρούγιτς (65΄Πινακάς), Ντουρμισάι.


Πηγη: sdna.gr