Χρ. Τριαντόπουλος: "Περιοδεία στη Θεσσαλία για την υλοποίηση των μέτρων στήριξης των πλημμυροπαθών"


Στη Θεσσαλία μετέβη από προχθές, Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο των καθηκόντων που έχει αναλάβει για τον συντονισμό της υλοποίησης των οικονομικών μέτρων στήριξης όσων επλήγησαν από τον Ιανό.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφτηκε την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα και τη Λίμνη Πλαστήρα. «Στο πλαίσιο του συντονισμού της προώθησης των οικονομικών μέτρων για τη στήριξη των πληττόμενων από τον Ιανό περιοχών, επισκεφτήκαμε και είχαμε συσκέψεις εργασίας με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους και μέλη των επιμελητηρίων, παραγωγικούς φορείς, υπηρεσιακά στελέχη και πολίτες σε Καρδίτσα, Φάρσαλα και Λίμνη Πλαστήρα. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την πορεία της κατάστασης και να προγραμματίσουμε δράσεις, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους, για να προωθηθεί η στήριξη και αρωγή προς τους δικαιούχους το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Τριαντόπουλος επεσήμανε κατά την επίσκεψή του στα Φάρσαλα: «Οι συνεχείς μας επαφές με την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες πραγματοποιούνται για να εξειδικεύουμε τα μέτρα και να διασφαλίζουμε ότι όλα αυτά προωθούνται ομαλά, γιατί ο στόχος και η κατεύθυνση από τον πρωθυπουργό είναι να κατευθυνθούν οι πόροι προς τους δικαιούχους το συντομότερο δυνατό. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε όλοι με γοργούς ρυθμούς είτε επιταχύνοντας τις υφιστάμενες διαδικασίες, είτε δημιουργώντας νέες, έτσι ώστε να φθάσουν τα χρήματα εκεί που πρέπει, γιατί δεν μιλάμε απλώς για ένα πρόβλημα που προέκυψε, αλλά για ένα χτύπημα που καθήλωσε την οικονομική δραστηριότητα μίας ολόκληρης περιοχής».

Η περιοδεία του κ. Τριαντόπουλου στη Θεσσαλία συνεχίστηκε και το Σάββατο, οπότε επισκέφτηκε τους νομούς Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. «Σήμερα, στο πλαίσιο των επαφών με φορείς και αυτοδιοικητικούς, επισκεφτήκαμε και είχαμε συσκέψεις εργασίας σε Αλμυρό, Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων και Σοφάδες. Ήταν συσκέψεις εργασίας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Κ. Τσιάρα και του Υφυπουργού Κ. Σκρέκα, όπου αναλύθηκε η κατάσταση και εξειδικεύτηκαν τα μέτρα που προωθούνται, καθώς και η πορεία υλοποίησης αυτών. Παράλληλα, αναπτύχθηκε ένα δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας, ώστε να καταφέρουμε για να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, να στηριχτούν οι πληττόμενοι το συντομότερο δυνατόν και να επιστρέψουν οι περιοχές στην κανονικότητα», σχολιάζει.

 

Τέλος, όσον αφορά στην πορεία υλοποίησης των μέτρων, ο κ. Τριαντόπουλος διευκρινίζει: «Από τις πρώτες κιόλας ημέρες έπειτα από το πέρασμα του Ιανού, η κυβέρνηση διέθεσε 37 εκατ. ευρώ προς τους δήμους και τις περιφέρειες για την κάλυψη δαπανών για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες, καθώς και για δαπάνες κοινωνικής, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε εγκαίρως μία δέσμη 12 μέτρων για τη στήριξη των πληγέντων, η οποία περιλαμβάνει αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών, αποζημιώσεις σε αγρότες και επιχορήγηση σε επιχειρήσεις, στεγαστική συνδρομή, επίδομα σε πληγέντα φυσικά και νομικά πρόσωπα κτλ. Ιδιαίτερα ως προς το τελευταίο, την παροχή ενίσχυσης υπό τη μορφή επιδόματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα τεθεί εντός της εβδομάδας σε λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Ενεργούμε, με μεθοδικότητα και ταχύτητα, προκειμένου -όπως προανέφερα- να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο».



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_96.html
Follow us: larisacitynews on Facebook