Ξεκάθαρα, άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα στήριξης για την εστίαση στη Λάρισα ζητούν Κόκκαλης - Βαγενά



«Ξεκάθαρα, άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα στήριξης» του κλάδου της εστίασης στη Λάρισα, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις λόγω της πανδημίας, ζητούν από την κυβέρνηση με κοινή τους δήλωση, οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά.
 
Στη δήλωσή τους τονίζονται τα εξής: 

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που σαρώνει την Ευρώπη και τη χώρα μας φέρνει δυστυχώς δυσάρεστες εξελίξεις και στον τομέα της οικονομίας. Η Λάρισα πληρώνει για μια ακόμη φορά βαρύ αντίτιμο σ’ αυτή την εξαιρετική κατάσταση. Στις εξαιρετικές όμως καταστάσεις, χρειάζονται και κατ’ εξαίρεση αποφάσεις.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη παράλληλα με τις αποφάσεις που λαμβάνει με γνώμονα την αυτονόητη προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, να φροντίσει να παραμείνει όρθιο και το επιχειρείν. Ειδικά ο κλάδος της εστίασης έχει χτυπηθεί σε μέγιστο βαθμό από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ ακόμη και κατά τη διάρκεια της ύφεσης, δεν μπόρεσε να ανακάμψει λόγω των προληπτικών μέτρων που παρέμειναν σε εφαρμογή.

Άμεση στήριξη με οικονομική βοήθεια, φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, αλλά και κίνητρα, προκειμένου να μην ισοπεδωθεί ένας δυναμικός παραγωγικός κλάδος, συμπαρασύροντας μία μεγάλη αλυσίδα επαγγελμάτων που στηρίζονται σε αυτόν.

Ξεκάθαρα, άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα στήριξης τώρα!»


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_870.html
Follow us: larisacitynews on Facebook