Άννα Βαγενά: «Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κόντρα στο δημόσιο συμφέρον»



Σε ανακοίνωση της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κ. Άννα Βαγενά, αναφερει:

Χωρίς να το επιβάλει κανένα μνημόνιο, χωρίς συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής, χωρίς δημόσια διαβούλευση, ούτε καν με τους εμπλεκόμενους φορείς, η κυβέρνηση έφερε αιφνιδιαστικά και τελευταία στιγμή πολυτροπολογία για την εκχώρηση κρίσιμων υποδομών της χώρας σε ιδιώτες, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα πλαστικά μιας χρήσης, που συζητείτο και που ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής. Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το ΚΚΕ και το ΚΙΝΑΛ, αλλά φυσικά η τροπολογία πέρασε με τις ψήφους της ΝΔ.
 
Όλο το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, μέσης και χαμηλής τάσης (ΔΕΔΔΗΕ),μιας κερδοφόρας δηλαδή δραστηριότητας της ΔΕΗ, όλο το δίκτυο φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα (ΔΕΠΑ Υποδομών) και η ΛΑΡΚΟ,μία εταιρείαμε πολύ σημαντικές δυνατότητες παραγωγής και κέρδους, περνάνε στα χέρια ιδιωτών.

Η αγαπημένη δραστηριότητα της κυβέρνησης είναι να ξεπουλάει. Να μη μείνει τίποτα, κανένα δημόσιο αγαθό. Αν μπορούσαν να πουλήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε, θα ήταν πανευτυχείς.

«Τι σας ξενίζει σε σχέση με αυτήν την τροπολογία;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,κ. Χατζηδάκης. Πού να σας εξηγούμε, κ. Χατζηδάκη. Φοβάμαι πως και να σας εξηγήσουμε δεν θα καταλάβετε, γιατί μιλάμε άλλη γλώσσα.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_691.html
Follow us: larisacitynews on Facebook